Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hevder å ha Norges sterkeste klype

Hei. Jeg vil gjerne fortelle litt om hva jeg bruker fritiden min til.

På bildene over ser du meg holde rundt to 10 kilos vektplater, samt henge etter armene med 64 kilo ekstra vekt rundt livet. Begge øvelsene er for å forbedre det jeg mener er Norges sterkeste klype. 

Her kan du se meg løfte en 20 kilo tung kettlebell i klypa:

eirik 6
Foto: Privat.

Denne øvelsen utfordrer jeg alle i kongeriket Norge til å gjøre etter meg!

Så litt mer om meg og min bakgrunn:

Navn: Eirik Bruun Ingebretsen

Oppvokst: Født, oppvokst og bor på Tromøy.

Alder: 28 år

Vekt: 105-120kg

Høyde: 184 cm

Yrke: Lagerarbeider hos Skarpnes AS

Status: Samboer med Jeanette. Sammen har vi Liam på snart 4 år, og Mia på snart 1 år.

Tidligere idretter: Fotball, håndball og skateboarding.

Motto: Hard work beats talent.

Sånn, nå er du litt bedre kjent med meg.

Jeg er en vanlig tobarnsfar som gjør ting vanlige tobarnsfedre gjør….frem til solen går ned.

Eirik 5
På bildet til venstre løfter jeg to 10 kilo tunge vekter i klypa, mens jeg på det til høyre har festet 64 kilo på beltet for å styrke grepet mitt.  Foto: Privat

Når barna er lagt og stillheten senker seg, gjør jeg nemlig det som skiller meg fra de andre.

Jeg løfter, bærer,presser,knuser og kaster tunge ting. Gjerne ting som er så uhåndterlige at folk flest ville benyttet seg av en gaffeltruck eller heisekran. Jeg er nemlig konkurrerende utøver i Strongman, Highland Games og Gripsport.

Eirik 2
Dette markløftbildet er tatt på Ironmind Grip Classic 2013 i Helsinki, der jeg tok 2. plass. Jeg vant forøvrig samme konkurranse i 2014. Foto: © Piia Aaltokoski/www.photobypiia.com.

Først litt om Strongman:

Her skal det kåres hvem som er sterkest, funksjonelt sett. Kofferter på 150 kg skal bæres over x antall meter på kortest mulig tid. Fem runde steiner skal kastes opp på platåer med høyde 120-170 cm på kortest mulig tid. En lastebil på 15 tonn skal trekkes 15 meter bortover asfalten så fort som mulig. Dette er bare noen få av mange øvelser som man tester styrken på i strongman. Jeg har 12 seirer i NM enkeltøvelser fra jeg begynte i 2010. Jeg er altså temmelig god i noen øvelser, men jeg er litt for dårlig i andre øvelser til å ta norgesmesterskapet sammenlagt. Mitt beste resultat her er en 6. plass fra Norges Sterkeste Mann -105kg. 2012. Jeg har riktignok ikke konkurrert i -105kg klassen siden da, men jeg har planer om å stille sterkere til høsten.

Her kan du se hvor glad jeg blir over å frakte 2×184 kilo i farmer’s walk:

Resultatet mitt i farmer’s walk sikret meg seieren i både -105 kg og åpen klasse i NM strongman enkeltøvelser i 2013.

I DENNE VIDEOEN løfter jeg en helt glatt stein på 150 kilo opp på et platå, uten klister. Det tror jeg ingen andre nordmenn har klart. Til sammenligning klarer jeg greit tre-fire repetisjoner på 170 kg stein, også uten klister på hendene, men der det er blitt brukt klister på steinen før.

Highland Games(HG) er de skotske nasjonallekene. Det som kjennetegner HG er at vi konkurrerer i kilt, og mesteparten av øvelsene går ut på å kaste gjenstander. Kaste høyest, kaste lengst, kaste stein, kaste tømmerstokker, kaste jernkuler og kaste slegger.

Eirik 4
Her bedriver jeg stokkasting i Highland Games. Stokken her var ca 5,5 m lang og veide rundt 50 kg. Her er det om å gjøre å få stokken til å velte over mens den holder lik retning. Mange tror det går ut på å kaste stokken lengst, men det er altså feil. Man får poeng i form av klokkeslett, der kl 12.00 er beste score. Dette kastet var 09.45, om jeg ikke husker feil. Dvs at stokken tippet en del mot venstre når enden traff bakken. Foto: © Piia Aaltokoski/www.photobypiia.com

Jeg ble tilfeldigvis introdusert for HG i mars 2014. Jeg var da med i en lagkonkurranse der hvert land stilte med en strongman og en HG-utøver. Jeg stilte da som Norges representant for strongman, og Geir Standal var Norges HG-utøver. Geir er en mann på 1,9 meter og 155 kg på sokkelesten, altså en skikkelig kraftkar. Vi gjorde hver våre øvelser og havnet til slutt på en 3. plass. Jeg pratet mye med Geir om HG etter dette, og sa at det hadde vært artig å prøve. Det tok ikke mer enn tre måneder før jeg hadde Geir på telefonen og han fortalte meg at jeg var invitert til en HG-konkurranse i Lakselv i starten av august.  Jeg takket ja, og begynte å lage meg litt utstyr til å trene med. Jeg hadde seks treninger med tre av øvelsene vi skulle ha, og jeg reiste til Finmark med nerver som aldri før.

eirik 3
Her er jeg i gnag med «weight for distance». Et 12,5 kg tungt lodd skal kastes så langt som mulig. Man har et kastefelt på ca 2x2meter og må ikke tråkke over linjen. Dette bildet er også tatt under skandinavisk mesterskap i Highland games, som ble holdt under en enorm middelalderfestival i den finske byen Hämelinna. Foto: © Piia Aaltokoski/www.photobypiia.com

Jeg overrasket meg selv og de andre med en fin 5.plass i Snefjord Highland Gathering, som begivenhetene kalles. Nivået var høyt. Han som endte opp med 4. plassen, kom på 11.plass i VM som var noen uker før.

Jeg ble bitt av basillen og en måned senere stilte jeg i skandinavisk mesterskap, der jeg kom på 4. plass.

Så litt mer om den siste og særeste kraftsporten jeg bedriver, nemlig Gripsport.

Her blir underarmer, håndledd og fingre satt på prøve i mange forskjellige øvelser. Som regel går en konkurranse ut på at man har fem-seks utvalgte øvelser som går på tyngst mulig løft (sjelden repetisjoner) og vinneren er den som plasserer seg best sammenlagt.

DENNE VIDEOEN viser mer om hvordan jeg trener på å bli sterk i klypa.