Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Andre Johnsen best i Kristiansand Open

Kristiansand Open i Frisbeegolf ble arrangert i helgen, og arrangørklubbene betrakter det som en ubetinget suksess. Siden det er første gangen turneringen blir arrangert, vil det selvsagt være ting som kan forbedres, men spillerne og klubbene er likevel meget tilfreds med arrangementet, sier turneringsansvarlig Erik Hammer Staalesen.  Det var ekstremregn på lørdagen da spillerne gjorde unna de to første innledende rundene på Egsjordene, og mange var bekymret da det tordnet og lynte i det fjerne. Åpne jorder og paraplyer er ikke akkurat en god kombinasjon i lyn og torden, men man slapp altså å avlyse. På søndagen lettet været og spillerne tok seg til Sukkevann Idrettspark for å gjennomføre runde 3 og finalene. Spillegleden og humøret hold seg på topp på tross av været, og arrangørklubbene fikk mye ros av både deltagere og tilskuere.

At frisbeestjernen Sune Wentzel ble skadet kun dager før turneringen, la ingen demper på stemningen, da han likevel tok turen til Kristiansand for å bidra som både motivator, kontrollør og humørspreder. Han gjennomførte også en såkalt Clinic, som er en opplæring i regler og kasteteknikk, dagen før selve turneringen, sammen med norgescupvinner Espen Møkkelgjerd. Der var det i underkant av 50 unge gutter og jenter som fikk et fantastisk møte med sporten, og arrangørene mener det vil være underlig om ikke noen av disse blir å finne på de nasjonale resultatlistene i fremtiden.

I selve turneringen stilte mange av landets beste kastere som ble utfordret av lokale spillere, og resultatlistene viser at fremtiden er god for regionens frisbeegolfspillere.  Arrangørklubbene Sukkevann frisbeeklubb og Kvadraturen Frisbeegolfklubb hadde spillere i alle finaler i de forskjellige klassene. Turneringen var fulltegnet med 72 spillere og det ble spilt i klassene Yngre Junior, Junior, Nybegynner, Viderekomne, Dame, Master og Open, der de fire beste spiller finale. Det ble spilt tre innledende runder før finalene, og de hadde henholdsvis 18, 18 og 24 hull. Finalen ble spilt over seks hull.

Open er eliteklassen og her klarte Ansgar Emil Sivertsen fra KFGK å komme seg til finalen.  Det bør også nevnes at Erik Hammer Staalesen fra Sukkevann Frisbeeklubb som stilte i klassen master, gjorde en så sterk prestasjon at han hadde 3. beste score, uansett klasse. Her følger resultatlistene for alle klasser. For fullstendig resultatliste, se www.kristiansandopen.no

 

Klasse Plassering    
Yngre junior 1 Alfsen Tobias
  2 Grosaas Even
  3 Josdal Mathias
  4 Staalesen Erik Aleksander
Junior 1 Lunde Peter
  2 Bjørkås Eivind
  3 Larsen Henning
  4 Winjor Simen
Nybegynner 1 Winjor Marius
  2 Davey Aleksander
  3 Schjølberg Kenneth
  4 Rosenvold Helge
Viderekomne 1 Svarstad Magnus
  2 Kartveit Jan Harald
  3 Salvesen Ronnie
Master 1 Staalesen Erik Hammer
  2 Kvåvik Rune
  3 Pettersen Tom Weisser
  4 Rau Ulrich
Dame 1 Staalesen Katarina
  2 Messel Jorunn
  3 Osbak Anne Grethe
Open 1 Johnsen Andre
  2 Møkkelgjerd Espen
  3 Klamerholm Thomas
  4 Sivertsen Ansgar Emil