Pappa Kjell vant løp i Norge både søndag og mandag. Andreas Løvdal fulgte opp med sjokkseier i Sverige tirsdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlandskusk sjokkerte svenskene

Til 59 i vinnerodds serverte Andreas Løvdal fra Vegårshei en kjempesmell da han vant med varmblodstraveren Bellis i Eskilstuna tirsdag kveld.

– Jeg kjente ikke akkurat glede etter målgang for jeg var ikke forberedt på dette, jeg var mest sjokkert!, forteller 21-åringen på telefon dagen etter at han vant med kjempeoverraskelsen Bellis i V64-3 på Eskilstuna. Trippeloddsen i løpet var på svimlende 54.203 ganger innsatsen for den heldige spilleren som hadde de tre første hestene i mål i riktig rekkefølge.

Løvdal fulgte med dette opp pappa Kjells fremganger de seneste dagene. Løvdal senior vant løp i Norge både søndag og mandag, og junior kunne ikke være dårligere. Tre seiere på tre dager for far og sønn Løvdal lar seg høre.

– Jeg er egentlig mer glad for at det går bra med hestene til pappa hjemme i Norge. Jeg følger med så mye det går her fra Sverige og har mye telefonkontakt med pappa. Han var også over på besøk for to uker siden, forteller 21-åringen som til daglig har sitt virke hos den svenske topptreneren Timo Nurmos.

Tirsdagens seier var den tredje i det 17. forsøket i sulkysetet for Andreas Løvdal i 2017, noe som sender seiersprosenten opp i svært pene 17. Også det svenske fagbladet Travronden er oppmerksomme på den lovende nordmannen, og vinklet sin hovedsak tirsdag kveld på Løvdal junior.