AK 28. Foran fra venstre: Vibeke Hansen (trener), Eirik Odinsen, Markus Nilsen, Kjetil Holm Eek, Benjamin Øygarden og Miroslav Lakicevic (trener). Midterste rad fra venstre: Johnny Hansen (trener), Ragnar Mykland, Marius Vik, Benjamin Skraastad, Amar Brandt, Gard Øvrevik, Jo Vegard Molvik og Matias Bøe. Bak fra venstre: Håvard Nilsen, Benjamin Natvik, Jørgen Skuland, Jens Justnæs, Lars Marcussen, Simen Lislevand og Bjarte Justnæs (trener). Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

AK 28 åpner Bringserien med hjemmerunde

AK28 er eneste guttelag fra Agder som er kvalifisert til den nasjonale Bringserien, og serieåpner hjemme kommende lørdag.

– Vi er godt fornøyde med å ha kvalifisert oss, det er sesongens hovedmål. I helga er målet å ta poeng, sier AK 28-trener Johnny Hansen og supplerer:

– Vi har mange gode spillere, men mangler ennå litt på intensitet, disiplin og taklingsstyrke for å kunne slåss helt jevnt mot de beste. Seriespillet i SørVest er nok litt for snilt med for få kamper i løpet av et år. Derfor er det avgjørende for utviklingen med deltakelse i Bringserien for å få nok tøffe utfordringer mot et høyere nivå.

Første motstander, Ranheim, ligger på andreplass i Trondheimsregionen. Mens HK Sande 72 er topplaget i Drammen og Buskerud. Asker må i tillegg regnes blant de aller beste lagene i Norge.

Usikker duo

AK har for tiden sykdom og skade på et par av de mest sentrale spillerne. Det er meget viktig å få disse klare til helgens kamper. Uansett blir det artig å se hvor laget står i forhold til norgestoppen og hvor mye spillerne kan utvikle seg i løpet av sesongen.
For øyeblikket ligger AK på fjerdeplass i sin lokale serie, og håper å avansere på tabellen. Hansen har ingen store ambisjoner i Bringserien.
– Kan vi klare å komme rundt midten av tabellen, vil det være fantastisk bra. Gutta er veldig ivrige og vi har fått etablert en fin treningskultur, sier Hansen.

Ønsker stort publikum 

Laget trener fire ganger i uka, og kamp(er) kommer i tillegg.
– Vi er gira på å vise oss fram for hjemmepublikum, så jeg håper mange kommer for å støtte oss i Odderneshallen, understreker Hansen.

Fire lag fra SørVest

Dette er den er den tiende utgaven av denne håndballserien for 16-åringer (tidl. Postenserien/Interregional serie). Det er et nasjonalt seriespill med de 24 beste guttelagene og de 48 beste jentelagene, fordelt på henholdsvis to og fire avdelinger. Det er med fire guttelag fra Region SørVest, med Sola, Nærbø og Viking HK i tillegg til AK-guttene.

Motstanderne i AKs pulje 2 kommer fra hele Norge, da serien for første gang delt opp med lag fra alle regionene som er på topp i sin regionale serie. Det varierer fra region til region antall lag som er med. I jentenes Bringserie er Sørlandet representert med Randesund og Gimletroll. Randesund spiller mot Fjellhammer, Reistad og Tiller i Lørenskog til helga, mens Gimletroll møter Gjerpen, Hundvåg og Svolvær i Skien.

Helgas Bringserie-kamper: 

Lørdag:
kl 12:00 AK 28 – Ranheim

kl 13:30 Asker – HK-72 Sande

kl 16:30 Ranheim – Asker

kl 18:00 HK-72 Sande – AK 28

Søndag:

kl 10:00 HK-72 Sande – Ranheim

kl 11:30 AK 28 – Asker

Arr. FB

PS! I jentenes Bringserie er Sørlandet representert med Randesund og Gimletroll. Randesund spiller mot Fjellhammer, Reistad og Tiller i Lørenskog til helga, mens Gimletroll møter Gjerpen, Hundvåg og Svolvær i Skien.