Mens Niklas Dyrhaug (t.v.) og Emil OIversen holdt i snoren, var det Astrid Uhrenholdt Jacobsen som klippet snoren og sto for den offisielle åpningen av Norges lengste hinderløype i boligområdet Lauvåsen. (Foto: Tor Mjaaland)
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Her åpner skistjernene Norges lengste hinderløype

- Et utrolig flott tilbud. For jeg som er nesten sørlending og ofte på hytta i Søgne, er denne hinderløypa midt i blinken, sa verdensmester på ski Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Da hadde hun akkurat klippet snoren i Norges lengste hinderløype i boligområdet Lauvåsen og tatt med seg en stor gjeng med unger og ungdommer ut i løypa. Før det hadde hun sammen med Niklas Dyrhaug og Emil Iversen gjennomført skiskole for nærmere 100 barn og unge i det flotte Lauvåsen-området som markedsfører seg som «Sporty Lauvåsen» og har som målsetting å være Norges mest sporty bydel. Derfor valgte Oddersjaa å legge både skiskolen til Lauvåsen og utfordre skistjernene til å stå for åpningen av løypa.

Her legger Niklas Dyrhaug og en gjeng unge ut i den flotte hinderløypa på Lauvåsen. Det må ha vært en vellykket oppvarming for Dyrhaug. Senere på dagen vant han rulleskirennet på Fiskebrygga. Foto: Tor Mjaaland.

Flytter hit!
Tor Aanensen fra firma HSH Utvikling, en av partnerne som bygger ut Lauvåsen, hadde før Astrid slapp til fortalt om den fem kilometer lange hinderløypa med 16 hindre.

– Her er det utfordringer på alle nivåer, fortalte Aanensen som har stått for byggingen av den flotte løypa.

Også landslagskoordinator og mangeårig landslagstrener i langrenn, Ulf Morten Aune, roste løypa og mente at et slikt tilbud er midt i blinken for småbarnsforeldre i den berømmelige tidsklemma.

– Her kan de trimme og trene like utenfor stuedøra og gjerne sammen med ungene, sa Aune som like godt la til:

– Flytter jeg til Kristiansand, da blir det nok til Lauvåsen, lovet han til brede smil fra representanter for utbyggerne som selvsagt var til stede lørdag formiddag.

Ivrige
Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen og jentegjengen hadde vært først ute i løypa, var det guttenes tur. Og de var ikke mindre ivrige da de kunne løpe ut sammen med Niklas Dyrhaug, verdensmester i langrenn sist vinter, og Emil Iversen, kanskje den norsk langrenn venter mest av de nærmeste sesongene.

Og de unge var godt varmet opp. Før åpningen av hinderløypa hadde de væørt gjennom en intens time med rulleskiskole. De minste var 9-10 år, og en av dem fortalte at han hadde stått på rulleski siden han var ett år gammel.

Her er ungene i full gang på skiskolen. De yngste ble instruert av landslagstrener for kvinnelandslaget, Roar Hjelmeseth. Så her var det høyt nivå på instruktørene. (Foto: Tor Mjaaland)

Fremgang
Skistjernene var imponert over det de så av iver og entusiasme på skiskolen. – Og mange av dere har vist skikkelig fin fremgang her i dag, roste Niklas Dyrhaug da han oppsummerte etter dagens økt. I tillegg til de tre skistjernene var også landslagstrener for kvinnelandslaget, Roar Hjelmeseth en av instrukørene på skiskolen. Så her kunne ingen klage på kompetansen!

Og bredt smilte representantene for Oddersjaa i sola denne vakre julilørdagen. – Nå håper vi at barn og ungdom fra Lauvåsen skal finne veien til skitreningene i den flotte rulleskiløypa vår på Kongsgård, sier leder i Oddersjaa, Nils Vidar Stray.

Deretter dro skistjernene og mange av de unge til Fiskebrygga der skifesten fortsatte med tidenes beste rulleskiløp i Kristiansand.