På bildet sees Juni Helene Iversen Refstie, Malene Sagedal og Nora Næssen fra Grimstad. Tone H. Nilsen, Amund H. Haugstad og Sven Torje H. Haugstad fra Mandal. Renate Knutsen, Fredrik Hille, Espen Pavljuk, Thomas Hille, Hadrian Phillipson, Titus Phillipson, Ask Benham, Anton Tolfsen, Vilde Serena Skaara, Silje Mariell Madsen, Tuva Tronstad, Maren Sofie Aske, Marthine S. Helmundsen, Elise Hammer, Elin Pavljuk, Anne Linnea Vilhelmsen, Solveig Bratland, Tirill Hammerstrøm, Tuva Schreiner og Franziska Roszinski fra Vågsbygd SLK. Kamilla Refsholt, Vilde T. Busterud, Emma Valand Sørensen, Malene Rypestøl, Jon Helle, Bendik Råsberg, Håkon Jørgensen og Erlend Vaboen fra Varodd. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Aquarama Open 2015 er Norges største svømmestevne

Kommende helg arrangerer Vågsbygd svømme- og livredningsklubb og Varodd svømmeklubb Aquarama Open for tredje år på rad.

Stevnet er også for tredje gang landets største svømmearrangement målt i antall starter. Det nye hovedanlegget for svømming som er etablert i Bergen, hadde forrige helg arrangementet Bergen Swim Festival, og klarte nesten å kopiere antall starter i årets Aquarama Open.

De tre største stevnene i Norge pågår tre etterfølgende helger, og helgens stevne i Kristiansand holder fremdeles posisjonen som det største stevnet for bredden i norsk svømming. Dessverre deltar ikke svømmerne fra det norske landslaget, da de er på treningssamling i Spania og skal delta på Mare Norstrum i Barcelona. Deriblant arrangørens Malene Rypestøl fra Varodd, som er kvalifisert til europeisk ungdoms-OL i sommer.

Norges største svømmeprofil for tiden, Sarah Louise Rung, stiller imidlertid opp til helgen i flere øvelser. Sarah har en mengde medaljer fra Paralympics, VM og EM. Hun er blant annet ubeseiret på 200 meter fri i internasjonale mesterskap siden 2009!

Av de lokale svømmerne er det flere som topper påmeldingslistene med beste påmeldingstid. Sofie Reisænen, Renate Knutsen, Tuva Tronstad (Vågsbygd SLK), Bernt M. Seyffarth, Tone H. Nilsen(Mandal SK) og Eirik Frestad (KSA) topper alle en eller flere øvelser. Juniorlandslagssvømmeren Dennis Aateigen (KSA) er også påmeldt stevnet og vil nok dominere i sin aldersklasse.

Stevnet starter fredag formiddag og avsluttes søndag ettermiddag. Det svømmes finaler lørdag ettermiddag kl. 18.30. Det er gratis inngang for publikum.

Før finalene starter på lørdag skal det deles ut en pris (Energiprisen) fra Masør (Mastersvømmere Sørlandet) til en gutt og ei jente fra Agder. Prisen er på kr. 10.000 til hver utøver og kriteriene som er lagt til grunn er følgende;  talent, resultater, sosialt engasjement, fremgang og gode holdninger.

For å arrangere et stevne i denne størrelsesorden kreves det stor dugnadsinnsats fra foreldrene i klubbene. Bare i helga er det over 100 frivillige i arbeid. Vi gleder oss til å ta imot svømmere fra Kirkenes i nord til Mandal i Sør.

Av Ann-Lisbeth Reisænen, medlem i stevnekomiteen