Øystein Tjomsland er i ferd med å legge nok en toppsesong bak seg som travtrener. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Årets 50. trenerseier for Tjomsland

Karrierens første triumf for Tinas Odin var årets 50. trenerseier i Norge for Øystein Tjomsland. Nå er han inne på topp fem-listen blant norske travtrenere.

På statistikken over inntjente premiepenger i 2017 ligger Øystein Tjomsland på en råsterk femteplass blant norske trenere. Ser man nærmere på seiersprosenten er imidlertid tallenes tale enda klarere; kun Anders L. Wolden (20 %) og Frode Hamre (19 %) kan slå sørlandstrenerens 18,5 % på norske travbaner inneværende år.

Tirsdag kveld presenterte 46-åringen nok en vinner fra stallen. Fire år gamle Tinas Odin trådte sine barnesko hos nettopp Tjomsland på Sørlandets Travpark, og etter et par stopp på veien er den toppstammede vallaken tilbake i Travparkveien. På Forus hadde spillerne gjort Tinas Odin til stor favoritt, og sammen med sin trener i sulkyen sviktet på ingen måte den svarte 4-åringen. På ny personlig rekord, 1.31,2/2060 meter, kom Tinas Odin i ensom majestet til mål etter å ha fått overtatt teten på den første langsiden. At den kapable vallaken skal være med å forbedre Tjomslands seiersprosent ytterligere utover høsten bør det herske liten tvil om.

Tinas Odin, er sammen med Johan Kringeland Eriksen fra et løp på Klosterskogen i 2016, tok tirsdag karrierens første seier. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

– Det er en fin hest dette. Han har vært skadet og har blitt trent litt på sandbanen (på gården i Søgne, red.anm) før vi har fått kjørt litt mer teknikk i ham. Kapasitet har han og holder helsa, kan han rekke et stykke, fortalte Tjomsland i seiersintervjuet etter løpet.

Geir Mikkelsens seiersmaskin Syoss lot seg heller ikke denne kvelden stoppe. Selv fra en vanskelig utgangsposisjon fra spor 12 bak startbilen var fireåringen å finne i andre par utvendig i den første svingen. Da sørlendingen ga marsjordre til den flotte vallaken på siste langside, hadde ikke konkurrentene noe å stille opp med. Syoss forsvant i fra til seier på 1.16,7a/2040 meter. Dette var hestens sjette strake seier i Mikkelsens regi, og hesten er ubeseiret på norsk jord.

– Det er en bra hest med den rette innstillingen, det er kjekt å holde på med sånne. Han avgjør veldig lett, slår frem ørene når han kommer foran og synes dette er veldig gøy. Nå får vi sjekke opp at alt er bra før vi finner nye oppgaver til ham, sa Mikkelsen til TV-kanalen Rikstoto Direkte etter løpet.