Selfie med min lokale venn Thiemo Schuurman som bor på øya og sykler for et spansk lag. Jeg hang litt med de både før og etter rittet. Alltid gøy å dele sykkelgleden med andre, uansett konkurrenter eller lagkamerater.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Årets første sykkelritt på Mallorca ga seier i klatrekonkurransen

Kristiansand Cykleklubb er for tiden på en tre ukers treningsleir på «sykkeløya» Mallorca.

Denne øya er godt kjent i sykkelmiljøet som et fantastisk sted å nyte treningsturer både på sletter og i fjell. Personlig er det femte gangen jeg er på denne øya i forbindelse med trening. Totalt er vi seks ryttere fra klubben som bor her nå, fire landeveissyklister og to terrengsyklister. Vi bor på et hotell ved Playa de Palma, ikke langt fra Palma som er hovedstaden her på denne spanske øya.

Personlig hadde jeg undersøkt litt og funnet ut at det gikk sykkelritt her på øya i samme tid som vi skulle hit. Dette ville jeg utnytte og derfor stilte jeg i går til konkurranse. Det var en fellestart med omtrent 130 ryttere til start, hovedsakelig spanske, men også noen andre nasjonaliteter var til stede. Navnet på rittet var «3. Tofeu Joan Serre- Challenge de Primavera». Rittet var kort, men intensivt, med 105 km fordelt på seks runder i et vindutsatt åpent terreng. Snittfarten etter målgang var 43 km/t.

Rittet startet med den vanlige kampen om å komme i brudd. Selv satt jeg godt plassert i fremre del av feltet og brukte de første kilometerne på å velge ut den riktige sammensetningen av ryttere og det riktige tidspunktet for å gjøre mitt forsøk. Det var deilig å se at «bruddradaren» min fortsatt fungerer godt, for bruddforsøket var vellykket. De neste fire rundene var vi åtte mann som holdt avstand til feltet.

Det var to innlagte spurter i disse fire rundene, som jeg tok begge to. Dette sikret meg seieren i klatrekonkurransen. I den femte runden ble vi hentet inn og da måtte jeg kjenne at bena begynte gi litt etter mot mål. Det var nok første rittet for flere fordi jeg merket at feltet var veldig nervøst mot mål og jeg fikk med meg at det gikk et større velt innenfor de siste 500 meterne. Jeg trillet inn til en 16.plass uten involvering i noe fall og var godt fornøyd med rittet.

For oss landeveissyklister er det siste treningsleir før vi skal reise til Belgia i starten av april for flere konkurranser. Selv om jeg var den eneste av landeveisgutta som deltok på rittet er jeg sikker på at det venter mange gode prestasjoner sammen i sesongen. Jeg har aldri vært i så god form på denne tiden av året før. Derfor kan jeg med sikkerhet si at jeg er godt forberedt på å gjøre mitt aller beste for å vinne de rittene som venter.

Neste helg er det to nye konkurranser, men da på terrengsykkel. Adrian Hilde og Henrik Fiskaadal fra terrenggutta i klubben skal delta der. Det går rykter om at også de er i knallform. Vi ønsker dere lykke til, gutta!