Det var en rørt og tydelig glad Roy Håverstad som mottok prisen på 10.000 kroner på vegne av NAF Gokart Kristiansand på Elgstua i Elverum. Foto: Marie Hofsløkken.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ble årets NAF Motorsportklubb

NAF Gokart Kristiansand fikk den gjeve utmerkelsen Årets motorsportklubb 2015 under NAF Motorsportseminar.

Det er andre gang prisen utdeles, og det legges vekt på medlemspleie, rekruttering, klubbånd, team-spirit og aktivitetsnivå. Det var ti nominerte avdelinger til den gjeve prisen. NAF Gokart Kristiansand er en klubb som har hatt betydelig vekst det siste året. De startet året med ti aktive Gokart-førere, og er nå oppe i 50-60 karter på treningene på Vamoen Motorsenter.

Klubben har vært gjennom en enorm snuoperasjon fra å ligge nede med en bane som trengte masse oppgradering og vedlikehold, til å ha en bane godkjent for løp. Samt en stadig økende medlemsmasse. Etter rundt 2000 dugnadstimer har gjengen på Vamoen virkelig fått både klubben og banen opp igjen.

– Nå har vi et kjempegodt miljø på Vamoen, sier tidligere leder for klubben Roy Håverstad. Der jobber både mødre og fedre, bestemødre og bestefedre dugnad.
I dag er det trening tre ganger i uken på Vamoen, og de som kjører er fra 6 til 55 år. På en lørdagstrening er det vanlig at det er 25 gokarter i sving på banen. I 2015 fikk endelig banen godkjenning for løpskjøring, takket være alle som har jobbet og stått på.