Disse åtte spillerne fra Vest Agder skal delta på talentleiren 27. juni-1. juli. Øverst til venstre: Johannes Eftevaag (Start), under ham: Altin Ujkani (Start). I midten øverst: Sturla Enersen (Start), under ham: Hermann Witzøe (Start), under ham: Arian Gundersen (MK). Øverst til venstre: Jørgen Myhre (Start), under ham: André R. Richstad (Våg), under ham: Almin Dacic (MK). Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Åtte vest-egder tatt ut til talentleir

Denne oktetten er blant de unge fotballspillerne som er tatt ut til Statoils talentleir i Porsgrunn i juni.

Her vil talentene få hevde seg på en arena som er det aller nærmeste en 15- og 16-åring kan komme en landslagssamling. Tidligere har Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhlie deltatt på slike samlinger.

Listen over det som kan bli morgendagens landslagsspillere, og som får delta på Landslagsskolen for 15- og 16-åringer, er nå klar. Et fåtall unge talenter fra hele landet kan vente seg lange og tøffe treningsdager når de møter eliten på sitt eget alderstrinn. Leiren avholdes på Kjølnes Idrettspark i Porsgrunn fra 27.juni til 1.juli. Landslagstrenere for G15 og G16, Gunnar Halle og Erland Johnsen, er med som trenere og inspiratorer.

– Statoils talentleir handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Holder de utvalgte talentene gløden, innsatsen og læringsfokuset på topp vil de nå langt, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Talentene som er plukket ut er vurdert som hakket under landslagsnivå, men all historikk tilsier at det like gjerne er de som tar de lengste stegene til slutt.

Toppen av Norges Fotballforbunds Landslagskole
Treningsleiren er del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter, som Norges Fotballforbund og Statoil samarbeider om. Talentleiren i Porsgrunn utgjør toppen av Landslagsskolen til NFF. Aldri har uttaksprosessen vært så grundig som i år. Utvelgelsen av morgendagens fotballspillere er basert på hvordan de forskjellige spillerne har prestert på klubb- og kretslagene.

I tillegg til morgendagens fotballspillere, deltar også G15- og G16-landslaget på talentleiren. Et opplegg for morgendagens trenere står også på programmet, med blant annet Hans Erik Ødegaard, far til Martin Ødegaard, som deltaker.

Kjemper om plass på utfordrerlandslag
Mye av treningen på talentleiren vil handle om å styrke individuelle ferdigheter ytterligere. Derfor er talentene fordelt i egne grupper for morgendagens keepere, spisser, midtstopper, backer og sentrale- og offensive midtbanespillere. De beste spillerne fra hver gruppe skal mot slutten av leiren danne et G15- og G16 utfordrerlandslag. Disse skal møte hvert sitt G15- og G16-landslag. Tradisjonelt sett er det hårfine forskjeller blant de to nivåene, og flere av utfordrerspillerne har de siste årene spilt seg rett inn i landslagstroppen.

Fra Aust-Agder er Simen Aanonsen, Jerv (sentral midtbane, født 2000) tatt ut.

Talentene som er tatt ut fra Vest-Agder:

Altin Ujkani 12.02.2000 Kristiansand IK Start back
Hermann Witzøe 24.01.2000 Kristiansand IK Start keeper
Jørgen Myhre 04.03.2001 Kristiansand IK Start midtstopper
Johannes Eftevaag 13.08.2001 Kristiansand IK Start sentral midtbanespiller
Andre R. Richstad 27.06.2000 Kristiansand Våg FK offensiv midtbanespiller
Arian Gundersen 06.03.2001 Mandal FK Mandalskameratene back
Almin Dacic 07.07.2000 Mandal FK Mandalskameratene offensiv midtbanespiller
Sturla Enersen 25.03.2001 Søgne IK Start sentral midtbanespiller