Christian Andreas Wulff (47) fra Kristiansand kjemper seg gjennom Axtri. Foto: Skjermdump fra GoPro-video.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon – verdt alle krampene

Selv ikke personlig rekord i kramper klarte å avlede oppmerksomheten fra den fantastiske naturen opp Aurlandsdalen.

Sammen med fire spreke venner fra Kristiansand Triathlon var jeg sist helg med på det som blir kalt verdens mest spektakulære triatlon, Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon (populært kalt Axtri). I fjor var det godvær; det var det definitivt ikke i år.

Uansett er det en helt utrolig tur. 1900 m svømming innerst i Sognefjorden. 98 km sykling med 3000 høydemeter. 20 km løping med 1000 høydemeter. Temperaturen i fjorden var 11˚C, over fjellet var det pøsregn og 5˚C, løpestien var våt og glatt. Og som du vil se, var det en utfordring med bobiler som nektet å følge vaktenes bønn om å kjøre utenom sykkeltraséen.

Filmen varer ett sekund per minutt i konkurransen. Det vil si, den er ganske lang. Første halvdel er sykling med musikk, andre halvdel er «løping» og syting. God fornøyelse (hvis du liker å se andres lidelse)!

Les også:
Førstereisgutt i triatlonet Axtri