Lise Hornnes (f.v.) fra Otra, Emelia Tveitå fra Otra, Unni Tveitå fra Otra, Mai Brit Berge fra Iveland og Line Myrestøl Johansson fra Sørild med sine medaljer fra helgas UM/NM i mangekamp i Sandnes. Foto: Olav Magne Tveitå.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Medaljeskred i NM mangekamp

Denne gjengen fikk med seg to gull, to sølv og en bronsemedalje fra helgas mesterskap.

I klasse jenter 15 år ble det gull og bronse på de to Otrajentene Emelia Tveitå og Unni Tveitå. Emelia hadde riktig prikket inn toppformen og med fire personlige rekorder i 5-kampen sikret hun seg seieren. Lakeri Ertzgaard, datter til europamester på 200m John Ertzgaard, lå bak Unni Tveitå før avsluttende 600m. Med en voldsom sluttspurt siste 150m klarte hun å karre seg de nødvendige tre sekundene i sammendraget foran Unni.

Unni på sin side løp ”for livet” for å sikre bronsemedaljen foran Erle Musum Lyng fra Verdal. Erle vant avsluttende 600m, men manglet tre sekunder på bronsemedaljen. Det var spesielt i kule at Otrajentene la grunnlaget for medaljene. Her var de mange meter foran konkurrentene. Med 12,53m på Emelia og 12.14m på Unni plasserte de begge seg på topp tre på landets kulestatistikk. Emelia fikk 3172p og Unni 2964p.

Nytt Otra-gull

Otrasuksessen fortsatte i klasse jenter 17 år. Lise Hornnes åpnet med pers på 60m hekk med 9,86sek og fulgte opp med perser i kule og på 600m. Det var dramatikk allerede på startøvelsen for Emma de Haas fra Sturla. Hun tyvstartet to ganger og måtte dermed i henhold til reglene diskes fra øvelsen. Lise koblet et godt grep om gullmedaljen allerede etter høydekonkurransen som endte på 1.52m for henne.

I lengde er det alltid dramatikk i mangekamp. Det er jo bare tre forsøk i mangekampsammenheng og krevende å treffe satsplanken. Heller ikke Lise traff planken, men presterte like fullt 4,70m med lang vei til planken. 2920p holdt uansett til klar seier. Otra IL har i flere år drevet god rekruttvirksomhet og er nå også på full fart inn i toppen i norsk ungdomsfriidrett.

I juniorklassen gjennomførte Line Myrestøl Johansson fra Sørild en fenomenal mangekamp, helt uten svake punkter. Med en god start på 60m hekk slo hun an tonen med ny pers 9,27sek.  I kule ble det årsbeste med 9,73m, 1,63m i høyde og 5m i lengde. Foran den avsluttende 800-meteren lå hun på 3. plass bak Tone Brakedal fra Stord. Det var imidlertid bare 11 poeng og noen få tideler på 800m opp til sølvplassen.

Med et sterkt løp på 2.35min og en differanse på 10 sekunder til Tone etterlot hun ingen tvil om at hun fortjente sølvet med 3328 poeng. Alexandra Haver, også hun fra Sørild, fikk en flott 5. plass med 3020poeng. I kule var hun helt oppe på 2. plass med det fine resultatet 10,32m.

Vil til U23-EM

I seniorklassen var det tresteghopper Mai Brit Berge, Iveland som var Aust-Agders representant. Med 3509p ble det en flott sølvmedalje etter serien 9,13sek på 60m hekk, 1.60m i høyde, 9.22m i kule, 5.41m i lengde og 2,26,53 på 800m. Hun har som mål å kvalifisere seg til EM u23 i Polen i tresteg og synes å ligge godt i rute etter flere perser denne innendørssesongen.

Les også: KIF-utøver vant NM i mangekamp