Her blir jeg intervjuet, mens mine lagkamerater i KCK poserer ranke ved siden av. Fra venstre: Sondre Linstad-Hurum, Elias Spikseth, Åge Ljøstad Nilsen, Victor Køhler, Hans-Tore Andersen og Adrian Hilde. Foto: KCK.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Avanserte til andreplass i norgescupen

Norgescup 2 ble en hard affære, og jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klatret til delt andreplass i sammendraget. 

Lørdag og søndag 13.-14. mai ble den andre norgescupsamlingen arrangert. Denne gang i Ottestad, ved Hamar. På invitasjonen kunne vi lese om et litt uvanlig ritt med store deler av løypa over gruspartier i det åpne landskapet i området. 11 av de 28 km per runde skulle foregå på grus, fordelt på 6 parter. Totalt var rittet 6 runder og 17 mil.

Vi var 7 ryttere til start fra KCK. Adrian Hilde, Hans Tore Andersen, Åge Nilsen, Mathias Skjold, Viktor Køhler, Kristoffer Halvorsen og meg selv. Halvorsen tok 3.plassen i gaterittet i Hamar kvelden før, foran meg på 4.plass. Vi følte oss godt forberedt, men rittet ble nok i tøffeste laget for flere av gutta. Mye vind og flere sterke kontinentallag til start, gjorde sitt for at dette ble en ordentlig hard dag. Ringeriks Kraft stilte mannsterke opp for å forsvare ledelsen de tok etter første norgescup i Skien.

Før rittet var jeg nr fire på sammenlagtlisten til norgescupen. Min oppgave var klar, å ikke la de tettest rundt meg på sammenlagtlisten få noe forsprang under rittet. Jeg hadde notert flere nummer ned på styrefremspringet mitt og var fullt fokusert underveis på hvem og hva som foregikk rundt meg.

En litt uheldig hendelse ut på runde 2, der jeg kjørte i et større hull, gjorde at jeg måtte stoppe og bytte fremhjul samt stramme høyre girhendel som løsnet i hendelsen. Sammen med meg stoppet Adrian som hjalp meg gjøre reisen opp igjen til feltet lettere etter servicen av KCK-bilen bak. Raskt var vi tilbake i rittet, hvor Lillehammer CK hadde tatt kontroll i front av feltet etter at en liten gruppe med ulike ryttere hadde klart å støte seg fra. Ingen av disse truet meg i sammendraget og jeg var lettet over det.

Denne gruppen ryttere ble hentet i løpet av runde 3 og i starten av runde 4 var det på nytt satt svært høy fart i front av feltet. Noen ryttere prøvde komme seg unna, blant annet flere fra Ringeriks Kraft og Team Joker Pro Cycling. Jeg var på vakt og fikk hjelp av Åge til å støte meg opp fra gruppen bak. De siste hundre meterne måtte jeg tette selv og i denne perioden husker jeg bare det var veldig svart foran øya.

Vi var nå en gruppe på 10-15 mann og i løpet av de neste rundene før målgang måtte jeg flere ganger svare på kombinasjoner av kontinentalryttere som prøvde komme løs. Team Joker Pro Cycling var uten tvil de sterkeste og jeg prøvde derfor konsentrere meg om Ringeriks Kraft siden de heller ikke ville la Joker Merida gå. Allikevel klarer fire ryttere fra Joker Pro Cycling å komme seg unna med Krister Hagen fra Coop Østerhus. Bak blir jeg med på jakten opp i håp om at uenigheter foran skal gjøre at vi tar de igjen.

I den siste runden tar vi igjen to ryttere, Krister Hagen fra Coop Østerhus og Reidar Borgersen fra Joker Pro Cycling. Det er ikke mer enn en mil igjen og jeg skjønner at pallplasseringene er tatt. I et desperat forsøk prøver jeg følge Reidar som støter hardt på en av de siste slettene før vi nærmer oss Stange sentrum og målgang. Dessverre må jeg gi tapt etter at kreftene er begynt å ta slutt. Jeg blir innhentet av de andre resterende fra gruppen, men klarer spurte inn til en 3. plass og totalt 7.plass på rittet.

Av 170 ryttere til start fullførte kun 38. KCK fikk tre blant disse. Åge Nilsen på 17. og Hans Tore inn til en 33.plass.

Dette var jeg veldig fornøyd med og jeg ligger nå på delt 2.plass i norgescupen, bak Theodorsen fra Ringeriks Kraft, sammen med Audun Fløtten også fra samme lag. Neste NC foregår i Eidsvoll den 14.juni. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å stige ytterligere på sammenlagtlisten.

Sammenlagtliste norgescup 2015

   1. Theodorsen, Petter. 810 poeng.
   2. Fløtten Audun, Brekke. 630 poeng
   2. Linstad-Hurum, Sondre. 630 poeng.
   3. Wilmann, Frederik. 600 poeng.
   4. Skaarseth, Anders. 600 poeng.