Vigør-spillerne som var i aksjon i Barcelona var Fabian Falkum, Henrik Johansen Landelius, Hermann Ribe-Christensen, Mads Torvund, Erfan Sawari, Even Flottorp, Alvar Ruiz Kolbrunson, Fredrik Lindboe, Marius Røer-Skaara. Trenere: Kjell-Vidar Landelius, Geir Torvund og Lars Ribe- Christensen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vigør med sølv i Barcelona Summer Cup

Vigør 2005-klasselag var bare en tapt straffesparkkonkurranse fra å gå helt til topps i den spanske turneringen.

Et spent Vigørlag satte søndag kursen mot Barcelona Summer Cup. Det hele startet med en spennende omvisning på Camp Nou hvor både barn og voksne fulgte ivrig med. Vi ble så innkvartert på et supert hotell like ved stranden i Cambrils. Mandagen gikk med i fornøyelsesparken Port Aventura hvor hele reisefølget fikk utfordret høydeskrekken både to og tre ganger. Stort og smått teller reisefølget vårt hele 35 mennesker som i mange år har spart til denne avslutningsturen for gutta før de blir splittet på flere lag til høsten.

Da tirsdagen kom, var nervene til å ta og føle på. Vi hadde kommet i gruppe med flere fotballakademier fra USA, India og Sveits og gutta hadde nok svært lave forventninger om seier. Første kamp med Sveits endte med 6-0-tap og gutta hang godt med hodet. Et mer riktig resultat ville nok vært mer 2-0 eller 3-0, så vi ante muligheter for at dette kunne snu. Andre kamp på tirsdag endte med storseier 8-1 mot India og selvtilliten var tilbake. Det var et fornøyd lag som reiste tilbake for lek og morro på stranda.

Onsdagen kom og to nye kamper stod for tur. Vi måtte tape med mindre enn fem mål mot USA for å nå semifinalen! Kampen startet veldig bra for oss og endte med seier hele 15-1. Gutta var klare for semifinale og vi foreldre trodde nesten ikke det vi så. Semifinalen gikk av staben samme dag og vi møtte gruppevinner fra B gruppen Belgia.

Laget var supertent men fikk tidlig et 1-0-mål i mot. Men i stedet for å legge seg ned kjørte de mer offensivt enn noen gang og knuste til slutt belgierne 3-1. Vi var i ekstase. Finaleklare og skulle nok en gang møte Sveits som knuste oss i første kamp. Men først var det tid for mer bading og hygge på hotellet.

Torsdagen kom og talen var klar: Dette kan vi faktisk ta! Guttene var supertente og fokuserte. Foreldrene var supernervøse og slet med å holde fokus. Kampen starter med et kjipt 1-0-mål imot, men vi kjempet oss tilbake. Kampen endte 2-2 og det gikk direkte til straffekonk. Etter en intens straffekonk tapte vi dessverre på målstreken, men en 2. plass i Barcelona var mer enn vi noen gang kunne drømt om.

I tillegg dro vi hjem med pokalen for turneringens beste spiller, Fabian Falkum. Minner for livet er skapt og vi gleder oss til å følge gutta videre. Heia Vigør!