100 spente barn samlet under åpningen av BDO Idrettsskole i Otrahallen på Hornnes mandag 4. august. Foto: Geir Daasvatn
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Barneidrettsskolen i gang på Evje

Åpning BDO Idrettsskole 2014.
100 spente barn samlet under åpningen av BDO Idrettsskole i Otrahallen på Hornnes mandag 4. august. Foto: Geir Daasvatn

Sommerens vakreste eventyr på Evje, den årevisse BDO Idrettsskole, ble åpnet med et brak i Otrahallen mandag morgen.

100 forventningsfulle barn møtte spente opp i Otrahallen tidlig mandag morgen. Lederen i barneidrettsgruppa i arrangørklubben Otra IL, Jon Gunnar Kjetså, samlet barna for å gi litt informasjon om programmet de neste fire dagene. Så åpnet taekwondoo-instruktøren og kraftkaren Eirik Brottveit BDO Idrettsskole 2014 med et brak av et primalskrik.

Foran barna de neste fire dagene ligger et tettpakket aktivitetsprogram. De 100 barna er delt i fire grupper hver dag, 25 pr gruppe. Hver gruppe følges av tre faddere, som er litt eldre ungdommer fra Otra IL. Disse ungdommene gjør en meget viktig og god jobb, for at alle barna skal trives og finne seg til rette på Idrettsskolen.

Hver dag skal hver gruppe prøve seg i tre-fire ulike aktiviteter. Mandag var det friidrett, taekwondoo, turn og orientering som var på programmet.  Senere i uka skal barna innom flyball, rulleskigåing, vannkrig, sykling, badminton, klatreskogen, rafting, bowling, sandvolleyball, fotball og hopp. Det er et fantastisk allsidig idrettstilbud barna får prøve seg på i løpet av de fire dagene Idrettsskolen varer. Tanken bak er å stimulere barna til allsidig kroppsbeherskelse og idrettsglede. Barneidrett og allsidig idrettsutøvelse lengst mulig er hovedsatsingsområder for Otra IL, og Idrettsskolen klubben arrangerer hver sommer i begynnelsen av august er et viktig ledd i denne satsingen.

Tony Halsall og Jon Gunnar Kjetså er primus motorer

Otra ILs daglige leder Tony Halsall er også prosjektansvarlig for Idrettsskolen. Nevnte Jon Gunnar Kjetså er assistent og alt-mulig-mann. De ulike gruppene i idrettslaget og mange andre gode krefter stiller med kompetente instruktører til alle aktivitetene. Flere solide lokale støttespillere bidrar økonomisk og praktisk, så deltakeravgiften kan holdes på et minimum. En særlig god støttespiller er Røde Kors, som steller i stand lunsj med mat og frukt hver eneste dag.

Mandagens program er nå avsluttet, og 100 trøtte men forventningsfulle barn gleder seg alt til tirsdagens spennende aktiviteter. «Bevegelse og begeistring»!