Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Basketdag i Søgne og Mandal

Lørdag og søndag ble det arrangert basketballturnering i Søgne og i Mandal.

Slike turneringer er et ledd i kretsen sin strategi om å skape kamper og aktiviteter for spillere under seniornivå. Denne helgen var det totalt 12 lag som deltok fra Arendal Titans, Kristiansand Pirates, Søgne & Mandal, og Stavanger. Her ble vi servert intense nabo-oppgjør, og spenning fra start til slutt.

Ekstra moro var det å få besøk fra Stavanger. Deres krets har også problemer med å finne tilbud til sine lag, og derfor var det viktig også for dem å delta her denne helgen.

Basketdager i Søgne og Mandal
Minikamper i Mandal søndag

Totalt stilte Søgne & Mandal med 5 lag, Stavanger med 3, Kristiansand Pirates med 3 og Arendal Titans med 1 lag fordelt på de tre klassene. I løpet av en sesong har dermed Søgne & Mandal tatt steget opp til å bli en av de største klubbene på Sørlandet innenfor barne- og ungdomslag.

De senere årene har det vært 4 klubber som har drift i regionen, og hver klubb har lag på ulike alderstrinn. Dette har resultert i at det ikke kan arrangeres rene serier, men slike tiltak som dette er med på å sørge for at de som har et tilbud får et eierskap til det, med det mål om at de skal fortsette. Samtidig så viser det nærmiljøene at det skjer noe, som igjen kan bidra til økt rekruttering.

Resultater fra alle kampene:

U14-klassen:
Stavanger – Arendal 40 – 10
Pirates – Arendal 14 – 10
Stavanger – Pirates 24 – 7
Søgne & Mandal – Arendal 20 – 13
Pirates – Søgne & Mandal 16 – 9
Stavanger – Søgne & Mandal 29 – 9

U16-klassen:
Søgne & Mandal 1 – Søgne & Mandal 2 24 – 13
Søgne & Mandal 1 – Stavanger 18 – 22 etter ekstraomgang
Søgne & Mandal 2 – Pirates 27 – 22
Søgne & Mandal 2 – Stavanger 18 – 25
Søgne & Mandal 1 – Pirates 26 – 23
Pirates – Stavanger 25 – 23

Mini (EasyBasket) søndag i Mandal:
Søgne & Mandal 1 – Stavanger 23 – 27
Søgne & Mandal 2 – Pirates 24 – 22
Søgne & Mandal 2 – Stavanger 17 – 10
Søgne & Mandal 1 – Søgne & Mandal 2 31 – 5
Pirates – Stavanger 21 – 23
Søgne & Mandal 1 – Pirates 22 – 32