Skihoppentusiasten Lorents Gundersen fra Kristiansand døde søndag 27. november, 68 år gammel. Alle foto: Fædrelandsvennens arkiv.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

En bauta i hoppsporten er gått bort

- Kan du tenke deg noe så flott som en nypreparert hoppbakke? Det var kommentaren vi alltid hørte fra Lorents Gundersen når vinteren endelig kom.

Den glade kommentaren får vi aldri høre mer.

Det var med stor sorg hoppmiljøet i Oddersjaa og hele klubben mottok meldingen om at en bauta i hoppmiljøet på Sørlandet er gått bort. Lorents Gundersen, bosatt på Flekkerøya, døde søndag 27. november, 68 år gammel.

Her er Lorents Gundersen i sitt ess som bakkesjef under et renn i Klappane-bakken.
Her er Lorents Gundersen i sitt ess som bakkesjef under et renn i Klappane-bakken.

Lorents var formann i Oddersjaas hoppgruppe og leder av skikretsens hoppkomité i en årrekke. Han levde og åndet for hoppsporten og var selv en aktiv skihopper i yngre dager.

Utallige timer tilbragte Lorents Gundersen i hoppbakkene. Her i Klappane-bakkene som han bidro sterkt til at ble utbygget til et tidsmessig anlegg.
Utallige timer tilbrakte Lorents Gundersen i hoppbakkene. Her i Klappane-bakkene som han bidro sterkt til at ble utbygget til et tidsmessig anlegg.

Hoppsporten på Sørlandet kan takke Lorents for at Klappane hoppanlegg ble restaurert og oppgradert til moderne standard på slutten av 1990-tallet. Det medførte oppsving for hoppmiljøet i Oddersjaa som lenge hadde slitt med rekrutteringen.

Senere er anlegget blitt plastbelagt og fungerer nå som helårs hoppanlegg med tre bakker, noe hoppmiljøet nyter godt av den dag i dag.

Og Lorents nøyde seg ikke med å jobbe dugnad, lede treningen eller være rennleder, han var også en raus bidragsyter når det manglet økonomiske midler for å komme i mål med prosjekter til beste for idrettsungdommen.

Lorents Gundersen har også satt dype spor etter seg i næringslivet der han har vært sentral i oppbyggingen LG Agenturforretning og på eiersiden i selskapet LTL AS – mangslungent, svært og bunnsolid konsern med hovedvekt på eiendom og byggvarerelatert handel.

Selv om Lorents de siste årene av helsemessige årsaker ikke kunne bidra i bakken, var han alltid til stede når Oddersjaa arrangerte hopprenn – både i Klappane og på Sandrip.

Noe som kjennetegnet Lorents var hans ståpåvilje og gode humør. Latteren satt alltid løst, og han frydet seg når guttene og jentene satte utfor hoppbakken. Sønnen Odd Atle kunne knapt gå før hoppskiene var på plass hos Gundersen-familien.

Hoppsporten på Sørlandet og Oddersjaa vil savne Lorents, hans positivitet, hans humør og innsatsvilje overfor idretten.

Skrevet av Steinar Møvik, hoppgruppa Oddersjaa og Tor Mjaaland, daglig leder Oddersjaa