8.april sykler jeg inn til en 3.plass og min første pallplass for sesongen. Foto: Privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

På pallen i Belgia

sondre - åge
Åge Nilsen og Sondre Linstad-Hurum. 7.april da han tok sin velfortjente 4.plass. Selv støtet jeg inn foran og vant spurten i feltet og tok 12.plass. Foto: privat.

De første rittene for Kristiansand CykleKlubb startet denne uken i Belgia. Vi har vært en god gjeng på totalt 8 personer, hvorav 7 syklister og vår gode sportssjef Jon Magnus Dahl. Sammen har vi delt tak i et koselig Bed and Breakfast ikke langt fra Gent.

Vi var fire som frivillig forlot kaia i klubbilen den 30.mars med Colorline Superspeed. Sammen kjørte vi det lange strekket ned til Belgia, gjennom Danmark og Tyskland, på totalt i underkant av 130 mil. Fordelen med å gjøre det slik er at vi har hatt klubbilen tilgjengelig under rittene, med reservedeler og annet.

De fire andre kom ned med fly den 1.april og første konkurranse sto på planen den 2.april. Siden da har vi syklet 6 konkurranser på 7 dager, såkalte kermiss-ritt. Disse har en lengde på 110-120 km hver og kjennetegnes av offensiv og rask sykling.

Dette oppholdet har hele tiden handlet om å få teamet til å fungere godt sammen under konkurransene, og det skulle ikke gå lenge før vi så resultater. Allerede første konkurranse syklet jeg selv inn til en 5.plass. Det var et hektisk ritt med mye vind og kun en liten gruppe som kom sammen til mål, hvorav flere inkludert jeg rykket fra på slutten. Personlig var det godt å få betalt for mye trening jeg har lagt ned i vinter. 4.april sykler jeg også inn til en fin 12.plass etter et hektisk ritt med mye angrep underveis.

Videre den 7.april, klarer Åge å komme seg avgårde i et brudd under rittet denne dagen. Hele dagen jobber vi andre i teamet bak i feltet for å beskytte bruddet. Bruddet gikk tidlig, men 12 syklister i front jobber bra sammen og holder unna. Han sykler godt og spurter inn til en god 4.plass! Alle følte dette var en lagprestasjon og gleden var stor etter mål.

F.v.: Daniel Vetrhus og Åge Nilsen. Foto: Privat.
F.v.: Daniel Vetrhus og Åge Nilsen. Foto: Privat.

I dag 8.april syklet vi vårt siste kermissritt for denne perioden. Da var det utrolig deilig at jeg klarte prestere med 3.plass og min første pallplass for sesongen. Det var et flatt ritt delvis i en liten bygd med snittfart på rett under 44 km/t. Siste runden så jeg noen syklister som hadde fått en liten luke på 6-8 sekunder på feltet og jeg bestemte meg for å gjøre alt for å støte meg opp. Det klarte jeg og sammen holdt vi akkurat unna over målstreken! Jeg skulle gjerne hatt seieren, men i dag er jeg veldig stolt over denne pallplassen.

I morgen skal vi kjøre opp til Danmark hvor vi skal være til og med søndag for å sykle ritt både lørdag og søndag. Dette blir den danske sesongåpningen og personlig har jeg gode minner derfra med en 3.plass i fjor. Håper i år å kunne forbedre det. Satser på å kunne fortelle om flere gode nyheter på vegne av Kristiansand Cykleklubb etter helga.