Kristiansanderen Madelen Berås (26) besto torsdagens årlige fysiske tester som montérytter med glans. Foto: Fotominner.net.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

En sterk uke!

Søndagens montéseier med Kodina ble fulgt opp av gode testresultater i går.

Hei og takk for sist. Det har absolutt vært noen gode dager i det siste, med en etterlengtet triumf hjemme på Sørlandets travpark sist søndag med Kodina som høydepunktet. For mange var dette veldig overraskende, ettersom hun var sistevalget i løpet og hadde 19 i odds på å skulle vinne. Men jeg visste at hun har mye bra i seg og kun ventet på det riktige løpet. Søndag funket alt, og det kjentes veldig deilig ettersom eierne er så trofaste og tålmodige.

beras5
Foto: Fotominner.net.

Det var min femte seier i Norge i år, og det er mindre enn det jeg hadde håpet på. Men samtidig er det forståelig, fordi jeg har trappet noe ned og blant annet prioriterer jobben som body pump-instruktør. Likevel gleder jeg meg masse til å ri Cherokee News på Klosterskogen travbane 6. oktober.

Foto: Lene Hagen Photography.
Foto: Lene Hagen Photography.

I går var det duket for den årlige testen som er obligatorisk for alle montéryttere. Hvis man ikke klarer å løpe 3000 meter på under 15 minutter, klarer å stå minst to minutter i planke og minst to minutter med 90 graders vinkel i hofteledd og kneledd inntil en vegg, får man ikke konkurrere i monté.

Testen gikk bra, men jeg er langt unna løpeformen fra da jeg løp på 11.50 minutter på 3000 meter.

I går løp jeg på drøyt 13 minutter. Jeg har dessverre begynt å kjenne på et dårlig kne som gjør det vanskelig for meg å løpe så mye nå som før, derfor jeg har gått mer over til styrketrening og blir automatisk litt tyngre i kroppen av det. God styrke er uansett veldig viktig å ha som rytter. Og heldigvis merker jeg ikke noe til kneet når jeg rir. Det var moro at alle vi montéjentene klarte kravene med glans i går. Det er ikke vanskelig å se at mange av jentene er skikkelig gira på å ri, og det er gøy å se!

Foto: Marianne Kleppaker.
En glad gjeng etter gårsdagens tester på Kristiansand stadion. Fra venstre: Johan Kringeland Eriksen. Ida Gundersen Thompson, Irmelin Risa, Martine Finsand, Karin Hauge, Victoria K. Tårud, Maren Sødal, Madelen Berås og Anette Lindstrand. Foto: Marianne Klepaker.