Kristiansanderne Helle Olaisen Myhrstad (22 år, t.v.) og Elise Haavik (22) i aksjon under crossfitkonkurransen 321GO i Oslo sist helg. Alle foto: Hanna Wiggen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Bestevenninner er hekta på crossfit

Helle Olaisen Myhrstad og Elise Haavik ble nylig nummer tre i den nasjonale lagkonkurransen 321GO og har store ambisjoner sammen.

321GO er en crossfit-konkurranse som arrangeres av CrossFit Christiania. 10. juni var det klart for årets sommerutgave. Elise og Helle var blant håpefulle sørlendinger som tok turen til hovedstaden for å delta. 321GO er en lag-konkurranse med to utøvere på hvert lag. Konkurransen samler lag fra hele Norge og er godt anerkjent i crossfit-miljøet.

Sammen om målet
Jentene fra Kristiansand har kjent hverandre hele livet og har begge fått en forkjærlighet for crossfit. De begynte i august 2015 og nå er det bare denne idretten det handler om. Begge har lang erfaring med idrett og konkurranse. Dette har de tatt med seg inn i crossfit og ønsker nå å satse sammen som lag. Det siste året har Helle bodd i Bergen og Elise hjemme i Kristiansand. Fra høsten av skal de begge studere i Bergen og gleder seg til å satse videre. Målet er å jobbe knallhardt og bli så gode som mulig.

Les også:

Endelig fit med crossfit

Crossfit-eliten herjet i Kristiansand 

Overraskende resultat
Tilbake til Oslo og 321GO. Det gikk meget bra for de to bestevenninnene. De kom på en 3. plass av 25 lag i jenteklassen. Konkurransen startet 08.00 og første WOD (Workout of the day) var ”Can you hold on ”, som var ti minutter med beinhard jobbing. Målet var så mange runder og repetisjoner av 30 markløft 70 kg, 30 Toes to bar og 30 pull ups. En god WOD for jentene som ble nummer 3. WOD nummer to og tre gikk også bra for jentene som var et av åtte lag som kvalifiserte seg til en semifinale. Bedre enn de hadde forventet.

I semifinalen ventet det padling. Det gøye med crossfit er at det hele tiden trekkes inn nye elementer som skal utfordre utøverne. Alle hadde fått beskjed om å ta med badetøy, men padling på padlebrett hadde nok de færreste trodd skulle være en øvelse. Det viste seg å være en grei oppgave for to strandløver fra palmekysten, og førsteplass i semifinalen gav håp om å hente ”pokalen” hjem.

Les også:

Slik ble jeg hekta på crossfit

Crossfit reddet helsa mi

Det endte som nevnt med 3. plass, men for Helle og Elise var det som gull. De hadde bevist for seg selv at de kunne konkurrere på et høyt nivå, de gjorde det sammen som venner og de følte at taktikken de hadde valgt på de forskjellige øktene hadde fungert perfekt.

Veien videre 
For venninnene er dette bare starten. Begge ønsker å se hvor langt de kan komme innen crossfit og gleder seg til å trene masse sammen fremover. De skal være med på flere konkurranser hver for seg i sommer, men i august er de tilbake på samme lag under CrossFit Centrum sin årlige konkurranse i Stavanger. Da stiller de sammen med to spreke karer fra CrossFit Bryggen i Bergen.

De blide sørlandsjentene drømmer stort om fremtiden og med hjelp av trener Luis Ohnstad skal de bruke sommeren på å bli sterkere og bedre forberedt til høstens konkurranser Det blir spennende å følge denne duoen i tiden fremover.

Les også:

EM-sølv i crossfit til Asle «Viking» Karlsen 

Fra sykkellandslaget til crossfitentusiast

Workshop med Norges crossfit-dronning