Idrettssjef Terje Abrahamsen erklærte utstillingen for åpnet tirsdag. Alle fotos på siden: Marianne Wilson.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sabla fin fekteutstilling i biblioteket

Tirsdag ble fekteklubbens utstilling i biblioteket høytidelig åpnet av Idrettssjef Terje Abrahamsen. Se unikt videoklipp av daværende kronprins Olav som fekter.

Utstillingen på Kristiansand folkebibliotek inneholder en rekke historiske bilder.
Utstillingen på Kristiansand folkebibliotek inneholder en rekke historiske bilder.

Utstillingen har som hovedtema sabelfekting – den raskeste og visuelt mest spennende av de tre våpengrenene innen olympisk sportsfekting.  De to andre våpengrenene er florett og kårde.

Utstillingen, som blir stående til 10. november, viser dessuten sensasjonelle bilder av daværende kronprins Olav som fekter, bl.a. stillbilder fra et unikt videoklipp fra 1926 der den unge kronprinsen deltar i en utendørs fekteturnering mellom Oxford og Cambridge-universitetene.

Her kan du se kronprinsen fekte (dessverre med kårde, og ikke med favorittvåpenet som var sabel):

Det var sabelentusiast og leder av Kristiansand Fekteklubb som tilfeldigvis kom over videosnutten ifm klubbens søknad til kulturstyret om å få tilbakeført Kristiansand Ekserserhus til fektesal og nasjonalt kompetansesenter for sabelfekting.

Se idrettssjefen erklære utstillingen for åpnet her (video: Siw A. Fosby):

IMG_1391
Sportssabel og sabelmaske bak, hæroffiserssabel av utlånt fra Forsvarets Museer foran.

Vi håper mange tar seg en tur innom bibliotektet for å kikke på den «sabla» flotte utstillingen, og deretter blir inspirert til å prøve sabelfekting i klubben vår!

Kristiansand Fekteklubb er den eneste klubben i Norge som driver med sabelfekting, og våre sabelfektere gjorde forrige helg en god innsats i Nordisk Sabelmesterskap på Island.

IMG_1397
Bilder fra sabeltrening med gjestetrener Joshua Cho Deokil i Gimlehallens gymsal.

Tusen takk til Idrettssjefen og Idrettsetaten for støtte til utstillingen, samt godt samarbeid siden klubbens oppstart i 2009.

Tusen takk til alle som har hjulpet med informasjon, bilder og annet materiale til utstillingen:

  • Forsvarets Museer v/ fung. Rustmester Gjermund Fjeld
  • Kristiansand Bibliotek v/ Margrete Loland og Adnan Agic
  • Marianne, Haeun, Anthony Sungyong, Judith, Else Hege, Siw, Rune B., Atle, Pontus og Karin