Jørgen Benestad-Johansen gleder seg til å ta fatt på jobben som sportssjef. Foto: Rune Stensland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Blir sportssjef i Amerikansk Fotball Norge

I februar starter kristiansanderen Jørgen Benestad-Johansen som sportssjef i en 80 prosent stilling.

Jørgen er et kjent navn for de aller fleste innen norsk amerikansk fotball, og er ansatt med tittel som sportssjef. Hva innebærer det? Videointervjuet, som er gitt til Amerikansk Fotball, kan du se under.

De siste årene har Jørgen vært hovedtrener for landslaget. Han har bakgrunn som toppidrettsutøver innen svømming, en idrett han også var trener i, før han fant veien til amerikansk fotball via en interesse vekket under et lengre studieopphold ved Western Illinois University i USA. Da ferden gikk tilbake til Norge, ble han etter hvert involvert som spiller og deretter trener og leder hos Kristiansand Gladiators.

Han var blant annet sentral i oppbyggingen av juniorlagene til Gladiators som vant et par NM-gull på 2000-tallet, samt seniorlaget som etablerte seg på høyt nivå i eliteserien (og senere NM-gull før det ble kollaps i 2015). Jørgen har også vært assistenttrener på U19-landslaget i perioden 2007-2009 og U16-landslaget i 2008, før han altså ble hovedtrener for seniorlandslaget når dette ble stablet på beina igjen i 2012-13. Sistnevnte landslag spilte bl.a. to kamper tidligere i år.

Jørgen har også vært en svært sentral person i utviklingen av den trenerutdanningen som eksisterer innen amerikansk fotball i Norge, og har brukt mye tid på idretten vår både i Norge og utenfor landets grenser, hvor han har et bredt nettverk spesielt på trenersiden.

I dette intervjuet svarer han på spørsmål både om hva sportssjef-stillingen innebærer, hvordan det er tenkt å fungere i praksis, samt også en 20%-stilling som han trer inn i opp mot Kristiansand Gladiators parallelt med stillingen i forbundet:

 

Vil du abonnere på Lokalsportens ukentlige nyhetsbrev?