På bildet signaliserer min lagkompis Fridtjof Røinås (foran meg med armene i været) lykke over å være en del av en så fin gjeng som dette sykkellaget, som eies av Thor Hushovd. Foto: Privat. 
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team Sparebanken Sør på samling i Spania

Team Sparebanken Sør er for tiden på treningssamling i Spania for å være best mulig forberedt før sesongen starter. Jeg er en av syklistene på dette sørlandsbaserte laget.

Her skal dere få et innblikk i hvordan livet som toppidrettsutøver på treningssamling er.

Her er jeg midt i et bakkedrag i spanske Javea. Foto: Privat.
Her er jeg midt i et bakkedrag i spanske Javea. Foto: Privat.

Den 14 dager lange samlingen i Javea på Costa Blanca i Spania, nærmer seg slutten. Her har hele laget på 11 ryttere vært samlet., og vi har tilbakelagt over 180 mil når vi er ferdig med siste økt fredag 23. januar. På laget er vi seks sørlendinger, nemlig Herman Dahl, Andreas Vangstad, Thomas Larsen og jeg fra Kristiansand, og Morten Mørland og Fridtjof Røinås fra Grimstad. Vi har også hatt med oss to sportsdirektører, en mekaniker, en massør og en gourmetkokk. Forutsetningene for en god samling har absolutt vært til stede. Vi ryttere har stort sett bare trengt å tenke på å sykle. Alle rytterne på laget har fokus på å bli best mulig, samtidig som også laget som helhet skal bli enda bedre. For å oppnå dette trener vi sammen på ulike måter. Vi ryttere har ulike styrker, og sammen blir vi et komplett lag.

Sykling er nemlig en lagsport, hvor en er avhengig av å jobbe bra sammen for å oppnå resultater. Noen av oss har sin styrke i bakkene, mens andre er bedre i spurten. Dette gjør at når vi er på en samling som nå, får alle matchet seg bra på alle områder. Første uken av samlingen var kokk Hans Petter Klemmetsen her, for å lage mat, og ikke minst lære oss å lage mat. Den andre uken har vi fått bruk for denne kunnskapen da vi har hatt kokkekonkurranse, hvor to og to ryttere har laget middag hver dag.

Dagene på samling går veldig fort, treningen starter 10.00 og distansen vil tilbakelegger er mellom 120-220 kilometer lang. Etter det er det restitusjon som gjelder. Da er det ofte det blir film på senga for min del. På kveldstid har vi også forskjellige aktiviteter for å få gjengen mest mulig sammensveiset, det kan være alt fra pokerspilling til skrønehistorier.

Vi har ca 150 reisedøgn i året, så at alle i laget går godt overens er utrolig viktig. Den treningen vi har gjort her nede kommer til å bli gull verdt når sesongen starter i Kroatia om seks uker. Jeg og resten av laget er sterkere enn noen gang, vi kommer til å kjempe med nebb og klør for å sikre toppresultater allerede fra første løp. Etter å ha vært 14 dager med kun gutter er det enighet i gruppa om at det skal bli godt å komme hjem og møte noen norske señoritas.