John Olav Norheim (t.v.) og Magnus Ask Mikkelsen scoret hvert sitt mål i lørdagens 2-1-seier over Ulf Sandnes 2. Arkivfoto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Erfaren Fløy-duo sikret borteseier

John Olav Norheim og Magnus Ask Mikkelsen scoret målene som ga Fløy 2-1-seier borte mot Sandnes Ulf 2.

Fløy stilte med følgende lag i lørdagens seriekamp i 3. divisjon: Henrik Markussen, Torje Wichne, Johan Naglestad, John Olav Norheim, Nikolai Harris, Henrik Andersen, Tony Hieu Vo, Henrik Dahlum, Magnus Hallandvik, Magnus Ask Mikkelsen og Dardan Dreshaj.

Benyttede reserver: Marius Kjørvik Johansen og Christian Tveit. Ubenyttede: Samuel Dirscher, Pelle Sigurdsen og Øyvind Skjesol.

La det være sagt med engang: Dette var en meget solid kamp av gutta spillemessig mot et bra Sandnes Ulf 2-lag.

Kampen åpnet med stor innsats fra begge lag, og det ble produsert sjanser begge veier. Nærmest var Fløy, men Henrik Markussen i Fløyburet måtte ved ett tilfelle ta fram sitt beste for å hindre scoring. Nærmest scoring i første omgang var Dardan Dreshaj da han alene gjennom ikke klarte å sette ballen i mål bak Sandnes Ulf sin meget gode keeper.

Fløy tok føringen

Utover første omgang tok våre gutter mer og mer over initiativet i den forholdsvis sterke motvinden, så det var en optimistisk trenerduo Mattias Andersson og Nikloa Trajkovic som gikk i garderoben til pausen.

Og i andre omgang var det i realiteten spill mot ett mål, bare avbrutt av en flott Sandnes Ulf redusering ti minutter før slutt. Men våre gutter gikk knallhardt ut etter pause og de ti første minuttene var ballen nesten utelukkende på motstanderens halvdel, noe som også resulterte i to scoringer.

Først var det John Olav Norheim som i det 47. minutt scoret på ett av de utallige hjørnesparkene som skapte mange farlige situasjoner. Johan Naglestad headet Nikolai Harris’ hjørenspark tilbake i feltet der John Olav Norheim kunne heade ballen rolig i mål. Deretter var det Magnus Ask Mikkelsens tur til å dundre ballen i mål etter fint gjennomspill i det 55. minutt.

Etter denne scoringen fortsatte det med et markant Fløyovertak som resulterte i mange sjanser både etter spill og dødballer. Derimot klarte Sandnes Ulf å redusere etter fine kombinasjoner på høyresiden som resulterte i innlegg foran mål som ble headet pent i krysset.

Seieren var i realiteten aldri truet etter reduseringen, men spenningsnivået var høyt på Fløy-benken og blant Fløysupporterne.

Norheim best

Best var kaptein John Olav Norheim som styrte troppene på en glimrende måte fra sin stopperposisjon. Jonna bidro i tillegg med meget solid stopperspill. Henrik Dahlum bidro med kraftfullt og kreativt spill i lange perioder, og Henrik Andersen var også meget solid som ballfordeler på midten. Ros også til keeper Henrik Markussen for rolig og myndig keeperspill, og for et par meget bra inngripener.

Førstkommende lørdag er det hjemmekamp mot Halsen, før 2. runde i cupen mot IK Start onsdagen etter.