Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand sammen med sin svenske co-pilot Emma Linnèa Carlsson. Alle foto: Team Braaten Offshore Racing
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Braaten kjører for trippeltriumf

Etter å ha vunnet årets VM og NM satser Jan Trygve Braaten på å vinne nordisk mesterskap i Offshore 3 kommende lørdag.

Mesterskapet i Östhammar, Sverige blir det siste racet i årets sesong og det er forventet 12 båter til start i klassen 3C.

Braaten har så langt hatt en fantastisk sesong, som også har gitt ham en 3. plass fra EM.

b3

– Sesongen har så langt vært over alle forventning og jeg har oppnådd det viktigste målet med å bli verdensmester, men jeg har ikke tenkt til å sette meg ned å hvile av den grunn, sier han og legger til:

– Når det først er et mesterskap og jeg stiller til start, er det kun seier som teller. Jeg har i helgen vært ute i Tvedestrandsfjorden og testet ut nye propeller og oppsett på båten som har gitt meg mange svar før lørdagens race. Jeg er klar og skal gjøre alt jeg kan for å ta med meg nok en tittel hjem.

b2

Han stiller til start med co-pilot Emma Linnèa Carlsson. Carlsson var med da Braaten ble verdensmester tidligere i sommer, så det er et godt team som stiller til start. Emma Linnèa har lang erfaring som co-pilot i Sverige og kjenner den svenske skjærgården godt, så alt skal ligge til rette for en god plassering.

Les også: 

Braaten ble norgesmester i Offshore 3C

Braaten verdensmester i Offshore 3C