Pilot Jan Trygve Braaten (47 år, til høyre) fra Tvedestrand og co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn etter NM-seieren i helga. Foto: Stine Engelstad
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Braaten og Bjørntvedt vant nytt NM-gull

Denne duoen vant NM-gull i helgas Offshore 3C-båtklasse for andre år på rad.

Duoen startet dagen med å vinne det første av to race i fjorden utenfor Langesund. Mellom racene blåste været opp og stevneledelsen valgte å endre banen av sikkerhetsmessige grunnen. Starten gikk som planlagt, men vinden tok stadig mer opp utover i racet. Sikringsbåtene meldte om bølger opp mot tre meter og sikringsledelsen valgte å rødflagge racet ut på tredje runde. Dette racet ble da ikke tellende og teamet kunne ta med seg tittelen som norgesmester hjem for andre år på rad.

Foto: Celine Corneman

– Vi klarte målet om å vinne årets NM og for meg var dette ekstra gøy da det er på min hjemmebane, sier Kjetil Bjørntvedt og utdyper:

– Jeg har kjent på presset da det er min oppgave å holde orden på navigeringen og det hadde vært pinlig å ha bommet her i fjorden. Heldigvis gikk alt etter planen og det ble den gjeveste medaljen også i år.

– Jeg er glad for at stevneledelsen i samarbeid med de som har ansvaret for sikringen avbrøt racet av sikkerhetsgrunner. Det var ikke noe problem å kjøre, men det kunne fort blitt dramatikk hvis noe hadde gått galt. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å beholde tittelen også i år, sier Jan Trygve Braaten.

Foto: Kristian J. Valø