Wiggo Nordskag, Per Skretting, Jorunn og Roy Olsen - Vinnere av 4 divisjon i Bridge 2016/17. Foto: Nils Kvangraven
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ny bridgesesong i full gang

Vi skriver snart oktober og det betyr at bridgesesongen 2017/18 er i full gang.

De lokale klubbene har hatt sine første turneringer og vi løper raskt i møte en av de store massemønstringene for alle bridgespillere – Seriemesterskapet.

Dette spilles over to helger og fungerer med lokale puljer for 4. divisjon, regionale puljer for 3. divisjon og sentral lokalisering på 1- og 2 divisjon. Systemet med opp- og nedrykk gir økt spenning, det er stas å rykke opp, men det kan også være litt vel spennende. Av og til trekker lag seg da de foretrekker å heller spille i den lokale 4. divisjonspuljen enn å prøve seg mot antatt sterkere motstand utenfor sitt vanlige territorium!

Foto: Nils Kvangraven

Vest-Agder har i kommende sesong ett lag i 1 divisjon (Mæsel), to lag i 2 divisjon (Homme og Solli Hansen) og seks lag i 3 divisjon (Skretting, Væting, Svendsvoll, Knutsen, Undem og Faag).

I Vest-Agder har vi hatt rundt 20 lag de siste årene i den lokale 4.divisjonspuljen. I år spilles første helg på Lindesnes Havhotell, den andre helgen i Kristiansand.

Meld deg på HER

Vi tar i den sammenheng et lite tilbakeblikk på forrige sesong. 4. divisjon ble vunnet av Per Skretting, Roy Olsen, Jorunn Olsen og Wiggo Nordskag fra SØM Bridgeklubb.

Resultat 4 divisjon 2016/17

Foto: Nils Kvangraven

 Et spill fra forrige sesong

Dette var første spill av 4 divisjons siste spillehelg forrige sesong og dette ble spennende i mange oppgjør.

 

 Et raskt blikk sier 11 stikk i kløver for øst-vest og 10 stikk i hjerter for nord-syd. Men hva er normalen her da tro?

Jeg har satt opp meldingene som jeg ville tenkt var gjengs vare på disse kortene.

Nords hånd åpner de fleste som svake to i spar, evt Multi for de som bruker det.

 Så er det øst hånd. Her må man også på banen. Og den mest riktige og effektive meldingen må være 4NT som viser begge minor. Det skal ikke mye til på makkers hånd før det blir mange stikk, altså er dette praktisk bridge.

Les flere bridge-innlegg her