"KB" Carlsen fikk spesialkake av bridgeklubben da han fylte 80 år. Foto: Arvid Lillejord.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

82 år og fortsatt en av de beste

Knut Bernard "KB" Carlsen er Farsunds Grand old man i bridge. I en alder av 82 spiller han fortsatt topp konsentrert og får gode resultater.

Som en parallell kan vi nevne at den beste bridgespilleren igjennom tidene, Amerikanske Bob Hamman, vant VM i 2015 – da var han 77 år gammel. Så ja, det er absolutt mulig å være best selv om beina svikter og ryggen knirker. Som bridgespiller vil du ha en god alderdom!

Farsund Bridgeklubb er en aktiv klubb. De spiller hver tirsdag kl. 18 på Husan i Farsund sentrum og oppmøte er høyt med seks-sju bord på klubbkveldene. For noen år siden var bridge enda mer populært. Da kunne du se flere bord spille bridge i lunsjpausen på verket. Selv om den tid er forbi har Farsund Bridgeklubb fortsatt et aktivt og godt miljø hvor du kan nyte en trivelig kveld med bridge og sosial omgang sammen med trivelige folk.

Denne gjengen fra Farsund Bridgeklubb vant 4. divisjon i 2015. Fra venstre: Ernst Iversen, Alf Henning Nilsen, Håvard Svendsvoll, Svein Audun Østensen, Gro Svendsvoll og Jan Richard Johannessen. Foto: Privat.

Til tross for at Farsund BK har flere meritterte spillere var det ingen som forrige klubbkveld kunne måle seg med «KB» som sammen med makker Karl Olav Hansen scoret doblet så mange poeng som andreplass på resultatlisten!

Dette spillet er hentet fra en klubbkveld i Farsund hvor «KB» fikk vist frem sine skviskunnskaper da sjansen bød seg.

Som vi ser ble «BK» som SYD spillefører i 2NT. Kontrakten var kanskje beskjeden, men det kan vi ikke si om spilleføringen.

Vest starter noe uheldig, men naturlig, men en liten hjerter som løp til håndens tier.

«KB» kunne telle 8 stikk hvis kløveren løp, men ønsket mer og angrep med ruter til kongen. Øst vant med esset og fortsatte med spar konge og liten spar til Nords knekt. En liten hjerter ble spilt til håndens knekt og vest lasjerte for å holde overgangen med makker åpen (en feil han senere skulle få svi for).

Nå var «KB» sjef, han spilte selvsagt kløveren riktig da han fortsatte med kløver ess og kløver 10 til dame og konge. Kløverstikkene ble innkassert og før den siste var posisjonen blitt denne:

Kløver 5 ble spilt fra nord, men hva skulle øst kaste?

Han måtte kaste ruter for å holde på spar ess, da kastet syd spar dame og spotlight ble rettet mot vest, hva skulle han avse?

Ruter gir spillefører de to siste stikkene på D 5 og hjerter ess gir blindemann for hjerter konge!

En pen 2-sidig skvis, selv om motspillet var snilt var det en flott spilleføring av den 82-år unge KB Carlsen.

Fra en lokal turnering i 2015: Henning Klemo, Karl Olav Hansen, Jan Erik Eriksen og Roy Olsen. Foto: Nils Kvangraven.

Vi tar like greit med et morsomt spill hvor vi får en sjelden avblokkeringsposisjon som «KB» selvsagt viste oversikt og løste perfekt.

SYD ble spillefører i 3NT etter at spillerne strakk seg i meldingene (1nt-2nt,3nt).

Karl Olav Hansen startet som vest motspillet med en liten spar som løp til kongen hos «KB» som satt i øst.

Mange ville nå spilt tilbake spar 3, men «KB» så lengre inn i spillet og startet avblokkeringen da han fortsatte med spar 8. Den løp til damen hos Karl Olav som fortsatte med spar ess, «KB» var fortsatt på høyden og fullførte avblokkeringen med spar 6.

Nå kunne Karl Olav ta for spar 5 og 4 ettersom «KB» hadde passet på å sitte igjen med spar 3. Motspillet måtte også få for kløver konge og 2 beit ga selvsagt maksimal score.

Stemningsbilde fra Farsund Open i Bridge for noen år siden. Foto: Nils Kvangraven.

KB Carlsen er et levende bevis på at du kan hevde deg i voksen alder. I bridge er erfaring viktig. Et klart hode hvor logikk og evnen til å lese motspillerne kommer kanskje mer og mer med alderen for de som passer på å trimme hjernen. For hjernen er tross alt en muskel som på lik linje som andre muskler trenger jevnlig trim!

Les flere Lokalsporten-innlegg om bridge her 

Høres dette gøy ut? Ta en titt på disse linkene og se om bridge kan være noe for deg!

Har du lyst å lære bridge, følg denne LINKEN

Les mer om Farsund Bridgeklubb

Les mer om Vest Agder Bridgekrets

Les mer om Norsk Bridgeforbund

Husk KM LAG i Farsund lørdag 7. oktober.