KVKs lag som vant bronse i NM i helga. Vilde Turnes, Emma Kaspersen, Pernille Stiansen, Rikke Jacobsen, Frida Lie, Helena Reisvaag Johannessen, Miriam Jernæs, Ingrid Wergeland, Marija Ristic, Melina Skaara. Trenere: Inger Mette Skaara og Tore Reisvaag Johannessen. Foto: Steinar Joakimsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Bronse til Kristiansand Volleyballklubb i NM

Denne gjengen vant bronsemedalje i helgas U17-NM.

To jentelag og et guttelag fra KVK deltok i helga i NM i volleyball for ungdom under 17 år. Dette var første året jentene var gamle nok til å være med i mesterskapet og de var veldig spente på hvor langt de kunne komme etter gull og bronse i fjorårets U15-NM.

Begge jentelagene trener sammen fire ganger i uka, men for å delta i NM måtte de deles i to lag.

KSK gikk lett videre fra puljespillet sitt og direkte til kvartfinale. Den spilte de overbevisende, og de vant mot Øksil fra nord. I semifinalen ventet storfavorittene KFUM Stavanger. KSK leverte mye bra spill, men Stavanger var et hakk for store. Dermed var det klart for bronsefinale for jentene fra KSK!

KVK var i pulje med favorittlaget, og endte dermed som nr 2 i pulja. De måtte dermed spille åttedelsfinale mot Asker. Det ble en klar seier, og også KVK var klar for kvartfinale. Det ble en jevn kamp, men KVK hadde likevel kontroll, og dro seieren i land. Semifinalen mot Sandnes gikk dessverre ikke veien. 1.settet spilte jentene bra, og det var jevnt helt til de siste poengene. I 2. settet ble de litt for redde og passive, og favorittene dro fra og vant kampen 2-0. Dermed var det duket for et lokaloppgjør i bronsefinalen, hvor jentene som vanligvis trener sammen måtte spille mot hverandre.

KSK og KVK spilte en jevn kamp, og jentene leverte meget bra spill. Til slutt så vant KVK 2-1, med settresultatene 25-19, 16-25 og 15-11.

En veldig bra prestasjon. Gratulerer så mye!

KSK jenter 4.plass. Frida Berntsen, Synne Aanesland Berge, Dorthe Jacobsen, Andrea Hillesund, Viel Kleivane, Lea Askeland, Thea Sødal, Helene Joy Beckmann-Hansen, Miriam Reinhardsen, Martine Thunes, Marte Lønn Foss. Trener: Marianne Reme Kleivane. Foto: Privat.

Guttene deltok også for første gang i U17-NM, og hadde ikke så store forventninger. De spilte utrolig bra, og klarte å kjempe seg helt til en semifinale. Det ble tap i semifinalen, og også tap i bronsefinalen, men guttene er kjempefornøyd med en 4.plass. Gratulerer med en kjempeprestasjon!

KSK gutter 4.plass. Peter Haugå, Lars Hagen Olsen, Rasmus Thorkildsen, Gard Bjørklund, Karsten Gautefall, Håvard Bergsvik, Mansour Kaka, Henrik Stangenes. Trener: Frode Thorkildsen. Foto: Privat.