Yvonne Murray (22 år, nummer to fra venstre) fra Grimstad Kickboxingklubb konkurrerer i lettkontakt -55kg. Her er hun på pallen i Austrian Classics World Cup. Alle foto på siden: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Bronse i World Cup i Østerrike

Et viktig delmål er nådd, og jeg har tatt min første medalje i World Cup i kickboksing.

Forrige helg deltok jeg i Austrian Classics World Cup i Innsbruck. I klassen min, lettkontakt senior -55kg, var det 17 deltakere.

Høyre kryss i min første kamp. Jeg er til venstre med blå bukse og hjelm.

I min første kamp fikk jeg walkover, ettersom motstanderen min fra Slovenia ikke møtte opp. Neste kamp møtte jeg en tysker, og følte jeg hadde god kontroll hele veien. Jeg styrte kampen slik jeg ville, og vant til med fem-seks treffere hos alle de tre dommerene.

Dermed var jeg i semifinalen mot en østerriker som tok bronse i EM i Slovenia i fjor. Jeg visste på forhånd at hun er veldig god til å sparke med forreste bein, og derfor vanskelig å komme inn på. Fra coachen min fikk jeg beskjed om hva slags taktikk jeg burde satse på, og for å løse situasjonen måtte jeg fighte på en litt annen måte enn det jeg er vant til.

Det fungerte veldig bra i begynnelsen, men dessverre er det slik at når man er sliten er det alt man har automatisert man faller tilbake til, og jeg mistet den planlagte stilen mer og mer utover i kampen. Det endte i tap, men jeg er en erfaring rikere og har god tro på at jeg kan vinne over henne neste gang. I denne omgang sier jeg meg fornøyd med tredjeplassen og min første medalje i en World Cup.

Godt resultat i Irish Open 

Min lagvenninne Linn Kristine Haugen retter på hjelmen min under kamp i Irish Open. Sammen med henne i hjørnet mitt er coach Manuel Nordio.

I mars deltok jeg i verdenscupen Irish Open, som hvert år arrangeres i Dublin. Dette er verdens største kickboxingkonkurranse, og det deltok 28 stykker i klassen min. Jeg endte på femteplass etter tre kamper, der jeg blant annet slo regjerende juniorverdensmester i en av de innledende rundene.

Det var en tøff kamp der jeg lå under hele veien mot en svært god motstander, men jeg klarte å snu det i de siste sekundene til min favør. Selv om det ikke ble pallplassering var jeg derfor godt fornøyd med prestasjonen.

Neste stopp – Italia

Neste konkurranse for meg blir enda en World Cup, denne gangen i Rimini, Italia i slutten av juni. Jeg har mange ting jeg gjerne vil forbedre før den tid, men det er godt å kjenne at jeg blir bedre steg for steg.

Under kan dere se en video fra en trening med Manuel Nordio i november. Hovedfokuset var doble spark, som er et eksempel på noe jeg ønsker å bli bedre på.

Les flere innlegg av Yvonne Murray her