Her er jeg sammen med min makker Bjarte Usken etter at bronsemedaljen er sikret i helgas NM i i Oslo. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Bronsemedalje i NM

Bjarte og jeg endte med en bronsemedalje i en turnering der hver vi måtte kjempe for hvert poeng.

Da er årets norgesmesterskap overstått i flott vær og med perfekte rammer i Oslo. Etter manger turneringer og mye reising de siste ukene var ingen av oss helt på topp verken fysisk eller mentalt. Dermed fikk vi god trening i å klare å spille god volleyball også når kroppen ikke er optimal.

Norgesmesterskapets hovedrunde bestod av 16 lag, hvor de åtte høyest rangerte lagene var direkte kvalifisert. Vi var dermed direkte kvalifisert, og begynte dermed turneringen lørdag (kvalifiseringen begynte fredag).

Etter tre kamper lørdag var fasiten to seirer og et tap.
Første runde:
Råheim/Øfstaas – Retterholt/Usken 0-2
Andre runde i winners bracket:
Sørum/Aarrestad – Retterholt/Usken 1 -2
I Kamp om å nå semifinalen (3. runde i winners bracket) måtte vi gi tapt:
Hordvik/Tvinde – Retterholt/Usken 2-0

Dermed måtte vi vinne neste kamp for å nå semifinalen, men heldigvis for to slitne kropper ble ikke denne spilt før vi hadde fått en god natts søvn!

Med andre ord spilte vi ny kamp tidlig søndag. Nå mot Fornes/Henriksveen som i overbevisende stil hadde beseiret de gamle heltene Høidalen/Kjemperud 2-0 lørdags kveld.
Med litt hvile klarte vi å heve oss fra lørdagen og spilte en veldig god kamp som vi vant 2-0. Dermed var vi klare for semifinale mot favorittene Horrem/Eithun.
Også her spilte vi en ok kamp, men likevel holder det ikke helt inn. Tapte 2-0 (21-18, 21-18) etter mange tette ballvekslinger og stillingskrig fra start til slutt.

Vi måtte da ta til takke med bronsefinale. Her ventet et nytt møte med Aarrestad/Sørum, som vi tok en knepen seier mot tidligere i turneringen. Med NM-medalje i sikte og masse folk rundt sentrumsbanen på Jernbanetorget klarte vi å riste av oss skuffelsen fra semifinalen og tok bronsemedaljen hjem! 2-0 seier (21-12, 21-16).

Ellers er det bare å gratulere Horrem/Eithun med gull i herreklassen og Kongshavn/Aas med gull på kvinnesiden.

Nå blir det et par dager med sårt tiltrengt hvile for det braker løs igjen med NEVZA på torsdag. Også denne turneringen spilles i Oslo med hovedbane på Jernbanetorget.