Sørlendingene Malene Rypestøl og Hakeem Teland sammen i bassenget før avreise til Sierra Nevada og tre uker i høyden kommende mandag. Malene drar med landslaget i svømming, Hakeem med landslaget i padling. Begge deltar i junior-NM i svømming i Aquarama i november. Foto: Didrik Sørensen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Bygger form på spansk treningsleir

Malene Rypestøl og Hakeem Teland lader opp til junior-NM i svømming med treningsleir i Sierra Nevada.

Malene Rypestøl (16) fra Varodd svømmeklubb er en av fem svømmere Norges svømmeforbund har som satsingsgruppe kommende år og som skal være med på treningsleir i Sierra Nevada i Spania på tre ukers høydetrening. Ved siden av Malene finner man Henrik Christiansen, Marcus Lie, Marte Løvberg og Astrid Julie Halvorsen.

Her ligger tilsvarende grupper fra tre andre norske forbund, deriblant kajakkpadlere, hvor Hakeem Teland (19) fra Høvåg er plukket ut i tilsvarende satsingsgruppe. I sommer fikk han sin første World Cup – finale i K2 og hadde B-finale i VM for K2.

Olympiatoppen og Norges idrettsforbund stiller med fullt støtteapparat for disse aktive fra de fire forbundene.

Hakeem Teland skal for øvrig delta i junior-NM i svømming i Aqurama for Team Sør/KSA i slutten av november, og vil derfor også forsøke å få tid til samtrening med Malene og svømmegruppa hennes ved siden av padletreningen i den grad dette er mulig.