Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Bygland-guttene med jentehjelp i Norway Cup

Bak fra venstre: Såvi Nomeland, Jon Toralf Helle, Gunnar Kvaale, Vetle Lund.

I midten: Ingrid Bratteland, Iver Skibsrud, Amund Skjevrak , Knut Skjevrak

Sittende fremme: Knut Erling Vethe. Trener for laget er Widar Winther.

Bygland IL stiller et 7′ er lag i klasse F, pulje 17. Dette er en klasse for gutter født i 2000. Bygland IL har noe over 300 medlemmer. Laget har ikke nok spillere til å stille 7 spillere født i 2000. Det er derfor tatt med spillere født i 2001 og 2002. Ingrid Bratteland er med som eneste jente på laget. Hun trives godt sammen med resten av gjengen.

Laget er innkvartert på Nordseter skole. Da vi kom frem fikk vi et klasserom uten vinduer. Temperaturen var da ca 35 grader innendørs. Vi regnet ikke med at det kom til å bli noe særlig søvn i varmen. Kl 00.30 natt til søndag fikk vi beskjed om at vi kunne få et annet klasserom. Det reddet nattesøvnen!

Bygland IL er i gruppe med tyske TuS Felde, Gimse Rovers og Bergen Nord. Første kamp mot Tus Felde endte med 3-2 tap. Vi møtte da et fysisk meget sterkt lag og Bygland fikk 3 spillere skadet. Iver Skibsrud scoret på et fantastisk frispark i reneste Messi stil. Jon Toralf Helle stod for Byglands andre mål i kampen.

Andre kamp var mot Gimse Rovers. Gimse tok tidlig ledelsen men var uheldige og fikk et selvmål. Stillingen til pause var 1-1. Vi hadde en peptalk i pausen og bestemte oss for å gi alt i andre omgang. Bygland presset Gimse bakover og klarte å score 3 mål. Sluttresultatet ble da 4-1 til Bygland. Målscorere var Iver Skibsrud, Vetle Lund og Knut Skjevrak.

Det utenomsportslige er også viktig for laget. Vi har spilt minigolf, lasergame og mandagen blir tilbragt i Tusenfryd.