KSI Topaz, bestående av studenter fra Universitetet i Agder, skal ut i NM-kvalifisering i Drammenshallen kommende helg. Marianne Takle (f.v.), Ole Røthe Berger, Rebekka Økland, Krizza Elisabeth Vandli, Sara Mjaavatten, Rando Lüll, Anita Maxharraj, Martin Langøy, Anniken Eie Petersen, Camilla Stordal, Kjetil Salvesen, Elise Leveraas, Susanne M'bon, Elise Gunstvedt, Jenny Fridstrøm, Jaenette Gullhav, Knut Engebretsen. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Cheerleading er en ekstremsport!

For å nå norgestoppen i denne amerikanske idretten, kreves en solid blanding av styrke, teknikk, kondisjon, kast, løft, turn, tøying og "showmanship" .

Vi er et Senior Coed Elitelag hvor alle studerer på UiA. Vi er en del av Kristiansand Student Idrett, noe som betyr at vi er et studentlag. Det betyr også at vi hvert eneste år får nytt lag, noe som kan være utfordrende når vi konkurrerer mot klubblag som har trent sammen i mange år.

Video: 

Vi har et kun et par stykker som har drevet med cheerleading eller turn før, og flere visste ikke at dette eksisterte i august og stiller nå i januar til kvalifisering til NM. Alle har hatt en ekstrem læringskurve og det er så gøy å se mestringsfølelsen denne sporten bringer med seg. Vi har flere gutter som driver med vektløfting, og alle syns partner-stunting er det mest utfordrende og spennende. Å klare 130 kilo i skulderpress er kult, men ikke like kult som å kaste en jente rett opp på en arm.

ksi1
Krizza Elisabeth Vandli smiler i spagaten.

Da vi konkurrerer med lag på høyt nivå, har vi ambisjoner om å kjøre et rent og pent show uten fall samtidig som vi viser hva vi kan! Vi ønsker å kvalifisere oss blant de lagene som får delta i NM, holde kjærligheten til sporten og motivasjonen oppe og føle at vi har gitt 110 prosent.

Video: 

Vi har forberedt oss litt annerledes i år. Vi har brukt mer tid på basic og hatt skadeforebygging i fokus. De «kuleste» tingene vi har fått til, er ikke det vi setter inn i show. Dommerne ser etter høye og gode mottak, og at alt skal være trygt og pent. Så er dette vi har hatt størst fokus på i år, og vi har hatt ekstremt få skader/vondter.

Video: 

Det som kreves for å gjøre det bra i cheerleading er motivasjon, dedikasjon og ha godt oppmøte på trening. Som med alt annet må en øve. Styrke, teknikk, kondisjon, kast, løft, turn, tøying og «showmanship» er alle ting som må trenes på. På den andre siden er det viktig å huske at vi gjør dette for gøy!

ksi2
Gjengen fra KSI Topaz som ble nummer ni i fjorårets NM. Mer enn halvparten av medlemmene er nye siden den gang.

Vi er en supersosial gjeng som alle er venner på fritiden, vi opptrer på studiestart, vi arrangerer arrangement på UGA, drar på konkurranser i USA, drar på teambuilding osv. Det er viktig å finne en balanse mellom det seriøse, det sosiale og (kanskje) det aller viktigste: utdanningen vår.

Video: 

Blant våre meritter kan nevnes bronse i Worlds University i 2014 i Florida. Vi har tidligere fått 3. og 4. plass i NM. I år arrangeres NM i Oslofjord Convention Center 24.-26 mars.

ksi5
Et godt eksempel på partnerstunting. Her løftes Andrea Madelen Hauge Bjønnes av Ole Røthe Berger. De er også trenere for KSI Topaz.