Heidi Andersson (37) og Asle Karlsen (56), begge fra CrossFit Kristiansand, skal kommende helg konkurrere mot Europa-eliten i det prestisjetunge crossfitmesterskapet European Masters Throwdown i Pécs, Ungarn. Alle fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Crossfit-duo blir sprekere med årene!

Både Asle Karlsen og jeg er i vårt livs form, og vi gleder oss masse til å bryne oss på de sprekeste utøverne i våre aldersklasser i Europa.

Som eier og coach hos CrossFit Kristiansand har jeg siden oppstarten i 2011 vært med både på å arrangere mange konkurranser og vært med og støttet opp medlemmer som har deltatt på konkurranser rundt omkring i Norge og i utlandet. Dette er første gang jeg selv deltar, bortsett fra CrossFit Open og andre online-konkurranser, så jeg er veldig spent. Derfor er det betryggende at jeg har med meg Asle, som har erfaringer fra tidligere konkurranser. Blant annet deltok han på Nordic Showdown i Stockholm for noen år siden, der han endte opp med seier!

Kvalifiseringen for denne konkurransen foregikk i februar. Vi hadde tre ulike økter vi måtte gjennomføre i løpet av to uker og de beste i hver aldersklasse fikk invitasjon til finalen i Pécs, 7.-8.mai. Asle konkurrerer i klassen 55+ og kom på førsteplass i kvalifiseringa. Her var det bare de åtte beste som gikk videre. I min klasse (35-39 år) var det 24 som gikk videre og jeg kom videre med et nødskrik.

Asle
Asle terper på spenstøvelser.

Vi føler vi har forberedt oss så godt vi kan til helgas stevne. Asle har bl.a deltatt på kurs i olympisk vektløfting, i regi av CrossFit Kristiansand, da han føler han har litt å hente på teknikken i clean (vending), jerk (støt) og snatch (rykk). Der plukket han opp mange nyttige tips som han nok vil få bruk for i helgen. Han har også jobbet med bl.a handstand push ups (armhevinger i håndstående) som har vært en av hans svakheter, pga en knust albue (fra ungdomstiden) og han klarte 20 stk i forrige uke. Det er stor forbedring fra to stk, så vi kan vel si at mannen er i rute.

Selv har jeg jobbet jevnt over med det jeg anser som mine svakheter, som blant annet er styrke i kjerne og bein. Jeg har slitt litt av og på med en gammel ryggskade, så jeg henger litt etter styrkemessig. Men med god egeninnsats, bra coaching fra min samboer Steve Boutcher, strålende ryggbehandling fra kiropraktor Kjetil Syvertsen på Helsehuset og mye inspirasjon fra blant annet ”superwoman” Vilde G. Steiner og alle våre andre medlemmer, så har jeg den siste tiden fått noen nye styrkerekorder og kan vel si at jeg aldri noen gang har vært sterkere eller sprekere enn jeg er i dag. Så da må jeg må vel sies å være i rute jeg også.

Heidi
Her bryner jeg meg i kettlebell.

I dag, torsdag, pakket Asle og jeg koffertene og tok med oss våre bedre halvdeler med kurs mot Ungarn og de utfordringene som venter oss der. Forhåpentligvis er det to slitne, men fornøyde crossfit-utøvere som vender hjem igjen mandag. Og henger det en medalje, av edleste sort, rundt halsen på den eldste av oss, så hadde ingenting vært bedre!