Øystein Bukholm (t.v.) og leder av Oddersjaas hoppgruppe, Jon P. Knudsen, i full gang med å bygge den nye K10-bakken i Klappane hoppanlegg. Fotos: Tor Mjaaland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nå bygges det ny hoppbakke i Klappane

I historiske Klappane hoppanlegg, der første renn ble arrangert 25. februar 1877, bygges det med støtte fra Cultiva nå en ny bakke.

Takket være stor dugnadsinnsats fra Oddersjaas hoppgruppe og midler fra Cultiva utvides nå Klappane hoppanlegg med en K10-bakke.

– Vi har en K36-bakke og en K16-bakke fra før av. Men K16 ble i største laget for nybegynnerne, forteller Steinar Møvik i Oddersjaas hoppgruppe der han er trener, dugnadsleder og fortsatt aktiv skihopper.

Nå realiseres en K10-bakke. Denne bakken skal alltid være åpen og kunne brukes også utenom vanlige treningstider. Det betyr at de som bor i området kan fritt benytte bakken.

Den nye K10-bakken i Klappane legges mellom K36 og K16-bakkene.
Den nye K10-bakken i Klappane legges mellom K36 og K16-bakkene.

-Vi håper dette kan bidra til økt rekruttering til hoppsporten, sier Møvik, som på vegne av Oddersjaa låner ut utstyr til unge som vil prøve seg i de tre bakkene.

Bakken skal stå ferdig like over sommeren og blir dermed en del av Klappane Hoppanlegg som er utpekt som ett av ti verneverdige kulturminner i Kristiansand. Et eget skilt fra Christianssand Byselskap er montert i bakken.

Stor innsats

Hoppanlegget har vært i drift helt siden første renn i 1877, men blitt modernisert flere ganger. Alltid med stor og frivillig dugnadsinnsats fra hoppentusiaster i verdens eldste skiklubb, Oddersjaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Anlegget ble totalrenovert i 1998.  I 1999 ble det lagt plast i den store bakke da med «gammel plast» fra hoppanlegget på Sandrip.  I 2002 ble det lagt plast i K16 bakken og i 2012 ble ny plast kjøpt inn og lagt i K36 bakken, forteller Møvik.

Han roser også det godet samarbeidet med naboen  Solvang Psykriatriske sykehus.

-De slår blant annet gressplenen på sletta i hoppbakkene for oss hele sommeren, sier hoppentusiasten, som håper at flere unge vil finne veien til det flotte anlegget på Grim, like ved paradis-området.