Kristiansanderen Celine Lorentzen vant både gull og sølv i kettlebell sport sist helg i Cup of Scandinavia i Oslo. Alle foto: privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Cup of Scandinavia

Forrige helg var det Cup of Scandinavia i Oslo. Det var tredje året en slik cup ble arrangert i Skandinavia, og det ble det største mesterskapet hittil med over 90 utøvere fra syv forskjellige land.

Vi er i utgangspunktet 5-6 aktive utøvere fra Kristiansand, men i år var det kun Christer var Putten og meg som kunne stille i cupen. Per Helge Fjørtoft som er min trener, var med som støtte. Han deltok ikke selv på grunn av skade, men han hadde mest sannsynlig vært på toppen av pallen om han hadde deltatt. Per Helge er mitt kettlebellsforbilde, og jeg håper han holder ut med meg i mange år fremover. Han er utrolig tålmodig og positiv i perioder når det går litt tregt, noe det gjorde periodevis under opptreningen i vinter og vår på grunn av småskader.

image5

Jeg har hatt noen uker med alternativ trening og noen uker hvor jeg nesten ikke har kjent på kulene i det hele tatt. Da er det nødvendig med en trener som har god tid, og som aldri mister troa. Men det gikk bedre enn forventet i forrige helgs konkurranse.

Da løftet Christer Van Putten 45 repetisjoner på tiden 7:20 i øvelsen longcycle (clean and jerk) med 2×32 kilos kettlebells,  og 160 repetisjoner i øvelsen snatch med 24 kilo. Han fikk henholdsvis gull og sølv i øvelsene.

Jeg løftet 67 repetisjoner i øvelsen longcycle med 2×20 kilo kettlebells og 202 repetisjoner i øvelsen snatch med 16 kilo. Jeg fikk sølv og gull i øvelsene. I denne konkurransen ble Norge også kåret til beste nasjon andre år på rad.

Fornøyde
Både Christer og jeg er begge veldig fornøyde med plasseringene. For min del var det første gang jeg stilte i konkurranse med 2×20 kilos kettlebells, og jeg er superfornøyd med å ha klart å holde ut i ti minutter. Ti minutter uten å sette ned kulene er tiden man har til rådighet under konkurranse.

I løpet av 10 minutters konkurransetid er det rom for veldig mange tanker. Det er utrolig tungt mentalt å stå så lenge å gjøre samme øvelse om og om igjen. Spesielt etter 5-6 minutter kan det utvikle seg mye negativitet dersom man ikke er forberedt, og klar til å endre tankemønsteret. Jeg har trent meg opp til å nekte de negative tankene i å utvikle seg, slik at hvis de kommer, kan jeg gjør de om til positive tanker ved hjelp av teknikker. Uten teknikkene er det en risiko for at jeg setter ned kulene etter 5-6 minutt, når pulsen er over 95 %, armer og bein begynner å stivne og man føler en generell utmattelse i hele kroppen. Det er utrolig ubehagelig, man kjenner at alt kroppen vil er å slippe kulene. Skal man være fornuftig setter man ned kulene slik at ubehaget forsvinner. Fornuften må derfor stenges ute.

christer
Christer Van Putten løftet 45 repetisjoner på tiden 7:20 i øvelsen longcycle (clean and jerk) med 2×32 kg og 160 repetisjoner i øvelsen snatch med 24 kilo, fikk han henholdsvis gull og sølv i øvelsene.

Christer har stilt i proffklassen i et par år nå, han er blitt utrolig flink.  Jeg er sikker på at han kommer til å hevde seg i verdenstoppen en gang i fremtiden. Christer er min faste treningskamerat, og han er hovedgrunnen til at jeg har så stor motivasjon til å drive med konkurransetrening.

Årets sesong
Sesongens første konkurranse var EM i Polen i mai. Der fikk jeg mitt første gull internasjonalt i amatørklassen etter å ha løftet 205 repetisjoner. Både EM og VM blir arrangert av det russiske forbundet IUKL (International Union of Kettlebell Lifting ), og de tillater kun at kvinner stiller i disiplinen snatch. Jeg stiller derfor foreløpig i amatørklassen og løfter 16 kg, men jeg håper å kunne stille i proffklassen i fremtiden.

Neste konkurranse er en verdenscup i Latvia denne helgen, fra 14.-18. juli. Der reiser jeg hovedsakelig ned for å støtte konkurransen, og for å vise engasjement. Da det er den første konkurransen arrangert av IUKL, hvor jenter kan stille i disiplinen longcycle med to kuler. Jeg skal da stille i longcycle med 2×20 kg første dagen, og i snatch med 16 kg andre dagen.

Sesongens siste konkurranse er norgesmesterskapet. Det har jeg deltatt i hvert år siden det startet opp i 2012, så det er blitt min viktigste konkurranse. I år arrangeres mesterskapet i Kristiansand lørdag 3. september på CrossFit Kvadraturen.