Gjengen fra Kristiansand Danseklubb som stilte i Vestlandsserien i Møvighallen sist helg. Fra venstre: Cristian Enger Selås, Marie With Kristensen, Dina Høyem Olsen, Espen Jensen, Linus Kristiansen, Christina Michelle Colla, Knut Harald Au, Matilde Barikmo Au, Henriethe Granrud, Helene Barikmo Au, Marius Lohne, Dominik Rabeszko, Julie Barikmo Au, Oscar Au, Emilie Åsly, Mathilde Amble, Johannes Austefjord, Julia Kolecka, Mikael Tørstad, Tina Tørstad og Emil Tørstad. Alle foto: Anne-May Heskestad Gyberg, Nina Marie Gyberg og Vetle Kleveland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Danseglede i Møvighallen

Utøvere fra Kristiansand Danseklubb utmerket seg i 2. runde i Vestlandsserien.

Det var Kristiansand Danseklubb som var helgens arrangør, for sportsdans og freestyle. Mange dansere  i klubben gledet seg over å kunne stille på konkurranse i sin egen by. De hadde invitert både venner og familie til å heie, så stemningen var på topp. Det kom også flere dyktige dansere fra Stavanger og Bergen.

Johanne Heskestad Sefland.

Freestyledanserne startet dagen og konkurransen med dansere 7 år-16 år i nivåene rekrutt, litt øvet, mester og champ. Det var flere nye rekruttdansere under 11 år som stilte for første gang på konkurransen. De var spente, men danset kjempefint og det var bare fornøyde jenter som alle fikk pokal. Flere av jentene lurte også på når de kunne danse konkurranse igjen, for de synes det var kjempegøy.

Flere førsteplasser 

Linnea Mushom fra KDK imponerte med 1. plass i både singel og slow, rekrutt under 12 år. Hun rykker nå opp til litt øvet nivå i freestyle. Marie Kysi Keim fikk også en velfortjent 1. plass i singel og 3. plass i slow, i klassen 12-14 år rekrutt. Thea Andås fikk to flotte 2.plasser singel og slow rekrutt. Benedicte Svaba 3. plass i singel rekrutt.

Spente rekrutter.

Deretter overtok sportsdanserne parketten med runder i både standard og latin og åpen klasse, fra fem år helt opp til voksen klasse. Åpen klasse er for alle over 11 år, men tradisjonelt rekrutt og konkurranse dansere men ikke fra eliteklassen. De har kun lov å danse basic trinn (velger blant 30 grunntrinn) og det er tekniske ferdigheter de skal dømmes på, ikke «totalpakken» (dvs tøy, partnering skills, koreografi etc). Premien er bamser.

Marie Kysi Keim.

Yngste dansepar

Det var mange som lot seg både imponere og sjarmere av konkurransens yngste dansepar Oscar og Emilie på fem år, da de danset vals, quickstep, samba og cha cha. De har danset sammen i ett år og stilte for første gang i konkurranse. Barneidrettsbestemmelsene sier at man kan ikke delta før det året man fyller seks år. Begge var veldig fornøyd med pokal.

Klubbens andre par som hadde strålende prestasjoner var Johannes Austefjord og Mathilde Amble. De danset i junior 2 og åpen klasse, latin og standard. De tok 1. plassen i alle tre klassene. De har nå muligheten til å rykke opp og danse i eliteklassen.

F.v: Linnea Mushom og Thea Andås.

Førstkommende helg er det igjen konkurranse. Da reiser det flere freestyledansere på de høyeste nivåene i klubben inn for å konkurrere i norgesserien FDJ 3 på Lørenskog.

Rekrutter under 11 år.

Helgen etter er det sju sportsdans-par som reiser til Lillestrøm og Norgesserien 2. En viktig konkurranse for elite MHP ranking og uttakskonkurranser (VM og EM). Minst to par fra KDK som har noe å kjempe for her. Vi ønsker alle dansene masse lykke til!

Vi nevner også noen resultater fra «All White»-konkurransen i freestyle på Kongsvinger forrige helg. Det reiste fire dansere som kom hjem med sju av åtte mulige finaleplasser. Ane Gullsmedmoen fikk en flott 2. plass i singel, mester over 16 år. Camilla Fredriksen med 5. plass i singel og slow, mester over 16 år. Nelly Gvalia med 7. plass i singel og slow, champ over 18 år.

Undertegnede fikk her 1. plass i singel Champ over 18 år. Jeg danset i en ny klasse i slowdance, elite over 18 år. Jeg kom til finalen, fikk 7. plass og var strålende fornøyd med det. Det var veldig spennende å konkurrere i klassen med noen av dem som har vært mine forbilder opp i gjennom årene.

Klikk for bildeserie fra sportsdans her:

Oscar Au og Emilie Åsly.
Johannes Austefjord og Mathilde Amble
Knut Harald Au og Christina Michelle Colla
Åpen klasse over 11 år

Neste felles konkurranse i freestyle og sportsdans som klubben skal arrangere her i byen er 17. september. Vi gleder oss allerede og håper mange vil komme og heie på byens gode dansere, fra rekrutt nivå til elite.

Klikk for bildeserie fra All White her:

F.v: Camilla Fredriksen og Ane Gullsmedmoen.
Kristiansand-danserne samlet
Nina Marie Gyberg og Nelly Gvalia
Nina Marie Gyberg i Kongsvinger