Ramona M. Eriksen etter søndagens superprestasjon. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Dartspiller fra Grimstad ble historisk

Ramona Mostad Eriksen (20) fra kristiansandsklubben Wilhelm Tell DC klarte i helgen det ingen norske kvinner og bare to andre kvinner har prestert tidligere.

Det var i helgens elitecup i Arendal at Ramona klarte den historiske bragden – å kaste seg ned fra 501 til 0 poeng med bare ni piler. Hun er den yngste kvinne som noensinne har klart dette. På verdensbasis har kun to damer (så vidt vi vet) klart dette før henne i offisiell turnering; Valerie Maytum (1993) og Mandy Solomon (1995).

dart
Ramona med beviset på norgesrekorden. Foto: Privat.

Eriksen klarte kunststykket i finalen mot Rachna David fra The Players DC. Finalen spilles best av fem set, fem leg.
Det var 2-0 i set til Rachna og 1-1 i leg i 3. set da Eriksen smelte til. 180, 180, legger igjen 141, og går ut på denne.

Ramona har spilt dart i fire år, og det hun har oppnådd står det stor respekt av. Tidligere har hun vunnet flere norgescuper, supercup NM og elitecupen. Hun har også vunnet en del open turneringer. Hun spiller på det norske landslaget, som også ble nordiske mestere.

Til start i helgens elitecup stilte 24 herrer og 12 damer. Fra Willhelm Tell DC var det seks herrer og to damer som deltok. Lørdagen ble det spillt puljer i begge klasser, hvorav de fire beste i hver pulje gikk videre til søndagen.

Ramonas tre siste kast som gjorde at hun klarte 501 poeng på ni piler. Foto: Privat.
Ramonas tre siste kast som gjorde at hun klarte 501 poeng på ni piler. Foto: Privat.

Her gikk to herrer og to damer videre fra Willhelm Tell DC. De to herrene fra WTDC var uheldige og møttes allerede i første runde på søndagen.
Dette var Walter Olav Lau og Robin Lundemo Eidet. Det ble her seier til Walter.

Neste kamp for ham endte dessverre med tap i kvartfinalen.
Ramona spilte første kampen sin mot Karin Mikalsen som hun vant. Den neste kampen slo hun Tamara Schuur, og var altså klar for en finale som hun neppe glemmer med det første.