Inge Paulsen fra Spartacus MMA brukte bare ett minutt på å vinne sin kamp i MMA Galla Odense tidligere i september. Alle foto på siden: Claus Skjoldborg Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vennesla-klubb med tre MMA-seirer i Danmark

Utøvere fra Spartacus MMA imponerte stort i Nordens største MMA-stevne.

Blod, svette, tårer og en god porsjon dyktighet gjorde at deltakelsen i MMA Galla Odense ble en suksess og enkelt kan oppsummeres med frasen «deilig å være norsk i Danmark».

Spartacus MMA fra Vennesla hadde fire utøvere på det som sies å være Nordens største MMA-stevne, som også ble streamet på dansk tv.

Navid Majeedi hamrer i vei.

«Fightcardet» hadde 13 kamper hvor «lille» Vennesla representerte fire av kampene. Vår første mann ut var Navid Majeedi som gikk i 65kg-klassen. Her møtte han en danske som har Muay Thai som bakgrunn, mens Navid har sin bakgrunn i Taekwondo. Kampen ble akkurat som forventet – tett og fartsfylt, men Navid gikk seirende ut av det 3×3 minutter lange oppgjøret. Oppkjøringen til Navid besto mest av å forbedre kondisjonen,  som viste seg å være avgjørende i denne kampen.

Rune Robertsen løftes av sin motstander.

Rune Robertsen var neste mann ut i kamp nummer fem for dagen. Han har akkurat fylt 18 år, som er aldersgrensen for å delta på internasjonale stevner. Han er i kategorien «talentfull» og vil nok høre  mer fra seg i årene fremover. I Danmark gikk det ikke helt som forventet, da Rune møtte en meget sterk danske som hadde bryting som bakgrunn. Dette gjorde at Rune mot slutten av kampen gikk litt tom for kondisjon.

Nå skal det nevnes at Rune var fem-seks sekunder fra å stoppe sin motstander på slutten av runde 3, da han fikk en dominerende posisjon som kalles «ground & pound». Det vil si at Rune fikk motstanderen i gulvet og kan sitte fra «toppen» og slå slag mot hodet og kroppen, men dansken var sterk og kom seg unna med et nødskrik. Men alt i alt et veldig godt gjennomført stevne for Rune sin del, hvor han også fikk skryt av kommentatoren som er UFC-utøver.

Inge Paulsen demonstrerer sitt fighting face.

Inge Paulsen var vår neste mann ut, i dagens niende kamp. Han hadde kanskje den største utfordringen da han måtte ned 12 kilo på sju uker, så usikkerheten rundt kondisjon og krefter om kampen skulle gå tre runder var stor. Motstanderen til Inge var en danske som er «southpaw», det vil si han fører med høyre handa, noe som er uvant for motstanderen. Derfor var det viktig å legge en solid kampplan før vi entret ringen.

I timene før kampen gikk vi i gjennom en bestemt kombinasjon som skulle gjennomføres, og vi hadde stor tro på at det kunne virke mot en «southpaw». Om noe kan sies å være 100 prosent klaff, så var dette 110 prosent. Inge brukte ett minutt på å stoppe sin motstander fra «ground & pound»-posisjonen. Dansken kom aldri i gang, og vet nok ikke den dag i dag helt hva som traff ham 9. september i 1.runde i Odense. Både publikum og kommentatorene var imponert over måten Paulsen avgjorde denne kampen.

Ørjan Tambini Ingebretsen vant sin kamp i løpet av 15 sekunder.

Ørjan Tambini Ingebretsen var vår siste mann ut og stod oppført i kamp nummer ti. Vi har alle hørt frasen «hard work always beat talent» og det er Ørjan et levende bevis på. Ørjan skulle møte en tilreisende svenske som kom fra en av Sveriges største MMA-klubber. Uheldigvis for svensken gir Ørjan alltid 200% i hver eneste kamp eller trening. Du kan si at han er en rolig og sjenert gutt, men når du lukker døra i buret, har du to valg, gi opp eller vær forberedt på en utholdenhetsetappe litt utenom det vanlige.

Så det gikk som det måtte gå, svensken havnet rett i en «lås» som kalles gilliotine. Dette er en helt ufarlig kvelning, og gjør at motstanderen gir opp etter få sekunder. I Ørjan sitt tilfelle gikk det 15 sekunder før motstanderen ga opp, og Ørjan kunne erklæres som vinner.

Arrangørene av MMA Galla Odense var imponert over våre utøvere og ikke minst de 40 tilskuerne fra Vennesla som hadde tatt turen ned for å gi sin støtte til våre fightere.

De vil ha oss ned igjen på stevne som går 4. november, og før den tid skal vi delta på et eller to stevner i Norge. Så får vi ta stilling til om vi er klare 4. november. For det er jo ikke gratis for de som deltar, det er store reiseutgifter som må dekkes inn, og vi dekker kun dette fra egen lomme i dag. Men satser på å få inn noen sponsorer, da vi er godt eksponert både i sosiale media og på tv.

Spartacus MMA er en klubb med utøvere fra 12 til 48 år, og har en god blanding av jenter og gutter. Klubben er kjent for sitt inkluderende og sosiale miljø.

Les også: Veien tilbake til bokseringen