Vinnere av kort løype, damer. Fra venstre 2.plass Mathilde Opheim, 1.plass Pauline Stakkeland og 3. plass Anniken Kielland. Alle foto: Siv M K Emanuelsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Deltakerrekord i Olasheiløpet

Hele 131 løpere i lang løype er ny rekord. I tillegg løp 54 i kort løype i Olasheiløpet 2016, og rundt 50 barn boltret seg i barneløpet.

Lørdag ble en stor jubeldag for publikum og deltagerne på Holta idrettsanlegg. Det var et fantastisk løpevær og ypperlig løype. Det ble også deltakerrekord totalt, med tre løpere mer enn i fjor.

Start av Olasheiløpet
Fra starten av Olasheiløpet lørdag,

Totalt stilte 185 løpere til start. Tidligere år har deltagerne vært fordelt 50/50, i år var det hele 131 i lang løype og 54 kort løype. Etter starten kl. 12 var det barneløp med ca. 50 startende. Etter å ha løpt gjennom løypa på 1,5 km fikk barna utdelt, medalje, is og drikke.

Vinnere av lang løype, damer. Fra venstre: 3.plass, 1.plass, 2.plass.
Vinnere av lang løype, damer. Fra venstre: 3.plass Hilde Gudem, 1.plass Ingrid Ukkelberg, 2.plass Silje Røynstrand.

Kl. 12.43 kom førstemann i kort løype inn, Eivind Hurvenes. Like etter fulgte Arne Eigeland og Kristoffer Væting. Publikum koset seg, og stemningen økte da de første på lang løype kom inn til mål.

Deltagerne kom med tilbakemelding på bra merket løypa og i år hadde vi også masse vakter ute i løypa som var godt synlige og ivaretok sikkerheten.

Vinnere av lang løype, menn. Fra venstre: 2. plass, 1. plass (3.plass ikke til stede).
Vinnere av lang løype, menn. Fra venstre: 2. plass Lars Aanensen, 1. plass Eivind Knutsen (3.plass John Olav Steinsland ikke til stede).

Arrangørene var godt fornøyd med årets løp og ikke minst takket være alle frivillige som var med å hjelpe før, etter og under løpet.

Resultatlisten kan du lese her

Vinner av kort løype, menn. Fra venstre 2.plass, 3. plass, 1.plass
Vinner av kort løype, menn. Fra venstre 2.plass Arne Eigeland, 3. plass Kristoffer Væting, 1.plass Eivind Hurvenes