Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Dette har jeg til felles med flere hundre tusen crossfitentusiaster

Jeg er blant flere hundre tusen mennesker som deltar i den verdensomspennende konkurransen Crossfit Open.

IMG_9425-300x300Mitt navn er Hanna Venemyr Hildeskor, jeg er en 23 år gammel jente som er født og oppvokst i Arendal. Jeg driver aktivt med crossfit (bildet helt øverst er tatt av Mikael Svärdh), en idrett jeg først forelsket meg i da jeg bodde og studerte i Kristiansand, og begynte å trene på Crossfit Kristiansand. Nå er jeg bosatt i Bergen og trener på Crossfit Åsane. Utenfor trening er jeg opptatt med jobb, venner og kjæreste, i tillegg til at jeg snart skal tilbake til skolebenken for å fullføre en mastergrad i rettsvitenskap.

Hekta på crossfit

Jeg har vært hekta på crossfit fra første stund. Jeg tror mye av grunnen til dette er at crossfit er en idrett der jeg kan utfordre meg selv på svært mange måter, samtidig som jeg må tvinge meg selv ut av komfortsonen hele tiden. Treningsformen gjør også at man lærer mye om seg selv og utvikler seg på flere områder enn bare det fysiske. Øktene gir meg veldig mye og jeg møter mange gode mennesker underveis, ettersom crossfit-miljøet er veldig inkluderende. Helt siden jeg begynte har derfor treningen vært en viktig prioritering i livet mitt.

IMG_9831Crossfit Open

Torsdag 26. februar er starten på Crossfit Open, som helt klart er årets høydepunkt for crossfitutøvere over hele verden. Konkurransen fungerer slik at man først må kvalifisere seg til Regionals. Hvis man kommer til Regionals, må man konkurrere videre for å komme til Crossfit Games (VM). Kvalifiseringen går over fem uker, der du får en økt som skal fullføres hver uke.

Det beste med Crossfit Open er at absolutt alle kan være med. I fjor var det 209.000 mennesker som deltok, og første steg er at resultatene meldes inn online. I år er det innført en ny klasse, så det blir garantert satt ny deltakerrekord.  Du gjør øktene på en crossfit-boks, og blir dømt av en godkjent dommer. Konkurransen er litt annerledes i år fordi Europa-regionen er slått sammen med Afrika, som til sammen har blitt Meridian Regional. Dette betyr at Europa kun får 30 plasser til Regionals, som er 20 mindre enn tidligere. Dette gjør det altså mye vanskeligere å kvalifisere, men en liten trøst er at regionen har fått to ekstra plasser til VM.

På videoen under løfter jeg 91 kilo i vendingsøvelsen clean.

Gull i stafettroing

I min tid som crossfit-utøver har jeg vært med i flere konkurranser, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi var en gjeng fra Crossfit Åsane i Manchester i januar og konkurrerte i ”The Athlete Games”, og deltok også nylig i NM i innendørs stafettroing, der vi tok gull. Lag-NM fungerer slik at man er fire på et lag av samme kjønn, der vi ror 4×500 meter. Vi driver en del med roing i crossfit, men da ofte kombinert med andre øvelser. Siden dette ikke er det vi hovedsakelig driver med, var det veldig gøy at vi gjorde det så bra sammenlignet med roklubbene fra rundt om i landet.

IMG_0309
Her står jeg til venstre etter NM-gullet i innendørs stafettroing tidligere i år, sammen med Janne Knudsen i midten og Mia Iden Hellesen til venstre. Ikke på bildet: Hanne Nilsen.

Deilig mestringsfølelse

Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg driver med crossfit, og hva som gir meg motivasjon til å trene såpass hardt. For meg handler det først og fremst om at jeg synes det er utrolig gøy. Jeg gleder meg hver dag til å gå på trening for å være en del av det sosiale, og fordi jeg vet at jeg for hver dag blir litt bedre enn jeg var dagen før. En har selvfølgelig ikke bare gode dager, men da må en prøve å være positiv og tenke at en må ha noen dårlige dager for å ha de gode. Man får også en utrolig deilig mestringsfølelse av å sette nye personlige rekorder, og av å nå nye mål som man til å begynne med trodde var uoppnåelige. Dette er noe som også har en fin overføringsverdi til andre områder i livet, fordi man lærer at det er utenfor komfortsonen man vokser, og at man faktisk kan nå alle de målene man setter seg hvis man bare er villig til å jobbe hardt nok for det. Hvis man klarer å bruke dette i hverdagen, uansett hva det måtte gjelde, har jeg troen på at man kan komme så langt man bare vil.

På denne videoen løfter jeg som jente nummer to, i en norsk lagkonkurranse som har vart i seks måneder.

Mål

Mine mål for tiden fremover, inkludert i Crossfit Open, er først og fremst å prestere på mitt beste de neste fem ukene. Så lenge jeg vet at jeg har gitt alt jeg har, og presset meg til mitt ytterste, skal jeg være fornøyd uansett hvordan jeg plasserer.  Jeg har fortsatt mine svakheter som jeg vet kommer til å dukke opp under kvalifiseringen, så målet mitt er å bli bedre på disse områdene. Jeg var ikke med i Open i fjor på grunn av reising, så det blir veldig spennende å se hvordan det går dette året. Høydepunktet ville vært om Crossfit Åsane fikk kvalifisert et lag til Regionals, og da klare å få en plass der. Det er 20 lagplasser til Europa, og plass til tre av hvert kjønn på laget. Crossfit Åsane holder har veldig mange gode utøvere, så her blir det en hard kamp om plassene hvis laget kommer med!