El Viktor (nr. 4) har utviklet seg til å bli en enorm seiersmaskin i regi Øystein Tjomsland. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nå er dette landets mestseirende travhest

Mandag kveld tok Øystein Tjomslands El Viktor steget opp øverst på landsstatistikken. Nå har sørlandshesten flest seire av samtlige travhester i Norge.

Med mandagens 13. årsseier tok El Viktor steget helt til topps på landsstatistikken over mestseirende travhest i Norge i 2017. Tjomsland-traveren har sakte, men sikkert nærmet seg Wayne Brogård og Helle Spik på seierstoppen, og utpå høstparten har 5-åringen virkelig fått opp dampen. Bare i oktober har El Viktor notert seg for tre seiere, og den svarte hingsten ser ustoppelig ut i jakten på den gjeve tittelen.

I Drammen mandag kjørte Tjomsland seg resolutt til tet ut av den første svingen, og siden var konkurrentene sjanseløse. El Viktor kom i mål på 1.28,4a/1700 meter.
– Jeg hadde selvfølgelig veldig god tro på forhånd, men det er små marginer og alle løp skal kjøres. El Viktor har vært et eventyr etter at vi kjøpte ham, og det er skikkelig artig å få holde på med denne her. Nå får vi håpe han holder formen noen uker til, så kan vi kanskje klare to-tre seiere til, fortalte Tjomsland på seremoniplass etter løpet.

En annen sørlandshest som imponerte mandag kveld var Kjell Løvdals Troll Svenn. Etter et nærmest umulig løpsopplegg hengende i tredjespor hele veien, var Vegårshei-hesten likevel utilnærmelig ned oppløpet.

– Det skal liksom ikke gå an, men Troll Svenn vinner V65-avslutningen!, utbasunerte en dypt imponert løpsreferent, Ole Johnny Solberg, ved målpassering.

Gunnar Austevoll (t.v) og trener Kjell Løvdal samt eier Svenn Songe sammen med Troll Svenn etter en tidligere V75-seier på Bjerke Travbane. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Vinnertiden 1.27,4a/2100 meter var kun to tiendeler unna hestens autorekord over mellomdistanse, selv etter et slikt løpsopplegg.

– Det skal nesten ikke gå an å vinne på en slik måte, en utrolig prestasjon, fastslo seierskusk Gunnar Austevoll etter løpet.

Trener Kjell Løvdal kunne fra sidelinjen stolt konstatere at han har satt sin adept i toppskikk til kommende oppgaver utover høsten og vinteren, årstider som Troll Svenn tidligere har vist at han liker godt.

– Han er kruttsterk! Hesten går aldri tom, så jeg følte ikke det var umulig selv med galopp og alle de svingene i tredjespor. Troll Svenn er god nok til å hevde seg i alle lag i sitt grunnlag, fastslo trener Løvdal etter løpet.

Mandagens seier var den fjerde triumfen i årets 10. start for Troll Svenn.