Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hulløen disket fra topplassering, for andre gang på rad i samme bakke

Vintersesongen er godt i gang, og tredje rennhelg er over. Sesongstarten har ikke gått helt som ønsket, men jeg er optimistisk og tror jeg kan vise mye god hopping resten av den lange sesongen.

Videoen over er fra mitt hopp på 127 meter i 1. omgang i norgescuprennet i Lillehammer sist helg. Video: Privat. Foto helt øverst: Privat. 

Skuffende start

Første rennhelg var i Vikersund, hvor jeg hadde store forhåpninger. Sett i etterkant er det tydelig at jeg var for ivrig og hadde fokus på resultat istedenfor arbeidsoppgaver, noe som sjelden fungerer. Jeg var lengst i prøveomgangen, men leverte ikke da det gjaldt, og derfor ble det skuffende plasseringer.

Neste renn var i Rena, k-125. Jeg hadde ligget syk store deler av jula, så hadde ikke de største forhåpningene, men det gikk bedre her enn i Vikersund. Jeg løste oppgavene mine ganske bra her og endte på 9. plass, i et renn preget av veldig varierende forhold. Det er kjedelig å skylde på forholdene, men det er avgjørende og kan utgjøre 20-30 meter i storbakker.

bendik
En selfie tatt på sommertrening i Lillehammer i 2013.

For stor dress

Sist helg var det norgescuprenn på hjemmebane i Lillehammer, og dette skulle bli en gjentakelse av fjoråret. For ganske nøyaktig et år siden ble jeg disket fra seier her, da dressen var en centimeter for langt nede mellom beina. Denne gangen hoppet jeg ikke like bra, men etter 1. omgang lå jeg på en fin 4. plass, kun en meter bak 2. plassen og ikke mange poengene bak lederen.

Da jeg skulle inn på kontroll, måtte jeg ta av meg dressen og måle både den og kroppen. Det viste seg at dressen var en centimeter for stor rundt magen, og jeg ble diskvalifisert. Det er kun min feil og kjipt at det skulle ødelegge en mulig topplassering. Størrelsen rundt magen endrer seg jo fra dag til dag, så det er vanskelig å holde full kontroll på. Da jeg sjekket sist, var dressen godt innenfor regelverket, for eksempel.

Revansjelysten

Nå er dressen fikset og jeg er glad for at det er mange renn igjen. Førstkommende helg er det norgescup i Midtstubakken i Oslo. Der gleder jeg meg til å vise at jeg kan hoppe langt på ski, selv med en dress som er en centimeter mindre. Og jeg har fortsatt en drøm om å hoppe virkelig langt, noe du kan lese mer om her.