Laget som vant 6-1 i sesongens siste kamp. Bak fra venstre: Celine Bøhn, Hanan Said Mohammed, Raphaele Ravndal, Frida Abrahamsen, Ingrid Akselsen, Frida Almåsstø Syrstad og Lena Tjomlid. Foran fra venstre: Frida Lie, Emma Opsahl Lervik, Marte Lønn Foss, Elsa Slåtto, Tora Røsnes, Miriam Reinhardsen og Anne Holgersen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Donn feiret opprykk med storseier

Opprykket til 2. divisjon var klart allerede før høstferien, og onsdag avsluttet Donn-jentene en strålende sesong med 6-1-seier over Gimletroll-reservene.

93-18 i målforskjell på 18 kamper forteller litt om potensialet i laget, som holder en gjennomsnittsalder på 17 og et halvt år. Nærmeste konkurrent havnet sju poeng bak på tabellen, selv om jentene tapte to av fire kamper etter at opprykket ble klart. Dette var for øvrig de to eneste tapene i 3. divisjon, som var en ny erfaring for de fleste av spillerne våre.

Det ble kvartfinaletap på straffer mot de danske U18-mesterne KoldingQ under Dana Cup. Her jubler imidlertid jentene for scoring i 2-0-seieren mot Fart. Foto: Roar Tolfsen.

Ni av jentene som har spilt seniorfotball i år var med på laget som endte nest sist i jenter 16-serien i fjor, men både disse og spillerne som har kommet til i etterkant har imponert meg voldsomt, og har hatt stor fremgang, alle sammen.

Marte Lønn Foss bidro med 22 målgivende pasninger på sine 15 opptredener i 3. divisjon. Her i en treningskamp mot 2. divisjonslaget Urædd 2 før sesongstart. Foto: Hanne Findal

Spillestilen er krevende og krever stor bevegelse, presisjon, teknikk og fotballforståelse. Vi liker å holde ballen i laget, og har med kanskje ett unntak i år hatt klart mer ballbesittelse enn motstanderne våre. Det er gøy å spille slik, det er gøy å se på og vi er overbevist om at det gir den beste utviklingen for spillerne. Jo mer man har ballen i beina, jo bedre blir man til å behandle den.

Tora Røsnes er en av de mange jentene som har vært hele karrieren i Donn. Foto: Anders Jensen.

Selv om det har blitt kalassifre i flere kamper – 22-0 er rekorden – er det jo de tøffeste kampene som gir størst glede å vinne. I så måte smakte 2-1-seieren borte mot Lillesand/Amazon Grimstad 2 i vår godt. I den kampen stilte hjemmelaget med ni spillere med 1. divisjonserfaring, og to av våre spillere måtte ut med sykdom. Likevel jobbet vi oss til tre poeng på en bane hvor ingen andre var i nærheten av å vinne.

Mina Ljosland i duell på Lillesand stadion. Donn-kapteinen er for tiden på utlån i Amazon Grimstad. Foto: Roar Tolfsen.

Jeg vil likevel trekke fram kvartfinalen i Dana Cup som sesongens høydepunkt. Her var vi ett og et halvt minutt fra å slå ut KoldingQ, som vant det danske U18-mesterskapet tidligere i år. Vår best gjennomførte kamp for året, og hadde vi ikke fått et underlig rødt kort i sluttminuttene, ville kanskje semifinaleplassen vært vår. I stedet endte det med et surt tap i straffesparkkonkurransen.

Keeper Frida Almåsstø Syrstad holdt nullen i fem kamper på rad fra sesongstart. Her fra hjemmekampen mot RIL 2. Foto: Anders Jensen.

Året startet med sølv i Agdermesterskapet for 19-åringer, der det ble et knepent 1-2-tap mot Gimletroll i finalen. Siden ble vi beste seniorlag fra Vest-Agder i Reolbørsen Cup i Lyngdal, i konkurranse med tre 2. divisjonslag, så det er ikke utenkelig at jentene vil bite godt fra seg også på det nivået i 2018.

Frida Abrahamsen scoret 32 mål i sin første sesong i 3. divisjon. Her feirer hun nettsus under Dana Cup. Foto: Roar Tolfsen.

Ispedd våre mange 2000- og 2001-modeller, har vi også eldre spillere som bidrar både som forbilder og med tiltrengt fysikk og rutine. Fysisk nærvær er noe vi vil møte i mye større grad i 2. divisjon, og her har laget fortsatt mye å gå på.

De kan være tøffe når de må. Her får Raphaele Ravndal gult kort av dommer Jan Næss under hjemmekampen mot Randesund 2 i høst. Foto: Anders Jensen.

Sesongen er ikke helt slutt ennå, for førstkommende helg deltar jentene i 16-årsklassen i Trollcup, noe som markerer avslutningen på en fabelaktig sesong. Her debuterer også våre tre nykommere fra Greipstad; Leah Nygaard, Malin Aas Skomedal og June Tønnesland.

Glade jenter feirer 32 scoringer etter ei helg med to 4. divisjonskamper i Risør. Foto: Privat.

Vårt 4. divisjonslag ble nummer to på tabellen, bare slått av Øvrebø, og dette har vært et populært tilbud, både for de som ikke ønsker å satse og for de som ikke kan få nok fotball!