Donn/Greipstad: Liggende foran: Frida Lie (Donn). Foran fra venstre: June Tønnesland (Greipstad), Julie Nygård (Greipstad), Miriam Reinhardtsen (Donn), Marie Flodquist Eldhuset (Greipstad), Emma Opsahl Lervik (Donn), Marte Lønn Foss (Donn), Tuva Grendestad Takvam (Donn) Bak fra venstre: Leah Nygaard (Greipstad), Marthe Knutsen (Greipstad), Pernille Heggem (Donn), Tora Røssnes (Donn), Emma Øvland Rygg (Greipstad), Malin Aas Skomedal (Greipstad), Tuva Lislevand (Donn). Laget ble ledet av Karl Lie (Donn) og Odd Arvid Tønnesland (Greipstad). Foto: Knut Anders Eldhuset.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Donn/Greipstad til topps i eliteturnering

Et sammensatt J14-lag av spillere fra Donn og Greipstad vant i helga Tønsbergturneringa 2015.

Turneringen er for lag som inviteres til å delta og består hvert år av åtte lag som kan slås sammen flere lag til ett lag som deltar i eliteturnering for j14 lag.
Det var sju jenter fra Greipstad IL og åtte jenter fra FK Donn som sammen tok turen til Tønsberg allerede klokken 0730 lørdag 30. mai. På grunn av mye program for begge lagene ellers i hverdagen hadde de ikke fått tid til en eneste fellesøkt før avreisen.

Vinnerpokalen til Donn/Greipstad. Foto: Knut Anders Eldhuset.
Vinnerpokalen til Donn/Greipstad. Foto: Knut Anders Eldhuset.

Vel fremme i Tønsberg gikk turen direkte til EIK kunstgress for å gjøre seg klar til første kampen i puljespillet. Den skulle gå mot arrangørklubbenes sammensatte lag som spilte under navnet Tønsberg i turneringen. Kampen mot Tønsberg startet allerede kl 1200 og Donn/Greipstad tok tak og spilte en god kamp som endte med 1-0 seier til jentene fra Sørlandet. Målskårer var Emma Øvland Rygg.
Andre kampen gikk mot Stabæk, som av taktiske grunner spilte annerledes enn vanlig for å kunne stoppe Donn/Greipstad. Det klarte Stabæk og til tross for at de kun hadde to sjanser, mens Donn/Greipstad var farlig frempå flere ganger, endte kampen med 2-0 seier til Stabæk.

Tapet i andre kampen ble kraftig hevnet i neste kamp som gikk mot Lyn. Dette ble en kamp Donn/Greipstad presset og presset i og hadde sjanse på sjanse, og da Tøsnberg etter hvert ledet 2-0 mot Stabæk og Donn/Greipstad etter hvert kom opp i en herlig 4-0 ledelse mot Lyn, var det delt 1. plass i puljen mellom Stabæk og Donn/Greipstad. Stabæk fikk førsteplassen i puljen på innbyrdes oppgjør.
Målskårere var, Emma Øvland Rygg, Tuva Grendestad Takvam, Frida Lie og June Tønnesland.

Dette betød at Donn/Greipstad søndag skulle møte puljevinner fra den andre puljen som var ØHIL (Øvrevoll og Hosle IL) for semifinale i A-sluttspillet.
Etter å ha hvilt seg godt lørdagskvelden og spist en sen frokost søndag var jentene fra Sørlandet klare for kamp på Tønsberg gressbane kl 11.15 mot nevnte ØHIL.

Kampen startet kjedelig for Donn/Greipstad siden ØHIL tok ledelsen ganske tidlig, men sørlandsjentene ga seg ikke og fortsatte med å spille ball, spille seg frem og bruke hele banen.
Dette gav etter hvert uttelling i flere sjanser og endelig fikk Donn/Greipstad mål. Like før kampen ebbet ut fikk keeperen til Donn/Greipstad vist hvor lang hun virkelig er da hun i full strekk kastet seg til høyre og fikk slått et meget godt skudd fra ØHIL ut over kortlinjen. Ved kampslutt sto det 1-1 og kampen gikk til straffespark. Målskårer i ordinær tid var Tuva Grendestad Takvam.

Donn/Greipstad satte sine fire første straffespark kontant i målet, mens ØHIL bommet på to av sine og resultatet etter straffespark var altså 5-2 i favør Donn/Greipstad.
Sørlandsjentene var altså klare for finalen i Tønsberg elite 2015 og hadde allerede fått med seg at Høvik hadde slått Stabæk 2-0 i den andre semifinalen og at Donn/Greipstad dermed klokken 1530 skulle spille A finale mot Høvik.
Jentene hadde egentlig sett frem til å få vise Stabæk at tapet mot dem i puljespillet var et arbeidsuhell, men slik ble det altså ikke i finalen.

Finalen skulle sørlandsjentene altså spille mot Høvik, et lag ingen i Donn/Greipstad hadde fått sett eller viste noe særlig om. Donn/Greipstad hadde allerede bestemt seg for at det skulle spilles egen fotball som i resten av turneringen uansett.

Kampene ble spennende og det ble mye kjemping mellom målfeltene uten at det ble utteling for noen av lagene, men Donn/Greipstad hadde et skudd som gikk i tverrliggeren og en kjempesjanse like før slutt. Kampen sluttet etter 2×20 minutter med 0-0 og denne kampen gikk også til straffespark for avgjørelse.

Straffesparktakere var som i semifinalen og igjen startet Tuva Grendestad Takvam med å sette ballen kontant i mål. Høvik satte også inn sin første straffe og dermed var det Frida Lie som banken ballen i mål bak Høvik sin keeper. Høvik sin neste straffe ble reddet av Marie Flodquist Eldhuset i målet til Donn/Greipstad, som deretter kunne vinke frem Marte Lønn Foss som også satte ballen knallhardt i målet bak Høvik sin keeper. Neste straffe fra Høvik ble igjen reddet at Donn/Greipstad sin keeper og Malin Aas Skomedal kunne som i semifinalen sikre seier med sin straffe. Sikker som banken er det noe som heter og det er Malin fra straffemerket.

Kampen sluttet med 4-1 seier til Donn/Greipstad og sørlandsjentene gikk altså bort og vant Tønsbergturneringa 2015 Elitecup for Jenter. En fantastisk prestasjon i en turnering hvor flere av de andre lagene hadde som uttalt mål å vinne turneringen.

Plasseringene i turneringen var i rekkefølge fra vinner som følger:
Donn/Greipstad, Høvik, ØHIL, Stabæk, Ørn-Horten, Bærums Verk Hauger, Lyn, Tønsberg.