Dristugs lag imponerte stort i Kristiansand i helga. Bak fra venstre: Lagleder Hendrik Mol, Eivind Øygarden Brekke, Anders Mol, Jakob Thelle og Christian Sørum. Foran fra venstre: Jone Oland Homme, Mathias Berntsen, Aleksander Sørum og Nils Ringøen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Dristug med pangstart i NM

​Dristug stilte med et kruttsterkt mannskap i cupens 1. runde, og har ambisjoner om å nå så langt som mulig.

RM Senior (første runde i NM) og Rank 1 for 3.divisjon gikk av stabelen lørdag i Spicheren i Kristiansand. NVBF Region Agder gratulerer Dristug og KSK med avansement i cupen.

KSI arrangerte turneringen lørdag 23. september, og totalt 13 lag fra hele Agder deltok. Rankingturneringen for 3. divisjonslag ble vunnet av Grimstad VK i kvinneklassen og KSK 2 i klassen for menn. Lørdag ettermiddag gikk finalene om avansement til andre runde i NM, og der var Dristugs herrelag og KSKs damelag sterkest.

Kampoppsett og resultater fra 1. runde NM og Rank #1 for 3.divisjon finner du her.

Andre runde og veien mot cupfinalen

Andre runde i NM skal spilles senest helgen 14.-15. oktober. Vinnerne av RM senior skal, ifølge reglementet, møte regionens 1.divisjonslag i kampen om å nå 8.delsfinalen.

I klassen for menn betyr det at Dristug møter Farsunds IL sitt 1. divisjonslag i 16.delsfinalen, og lagene har bestemt at kampen skal spilles i Alcoa-hallen en ukedag i uke 41. Vinneren av den kampen skal deretter møte et elitelag i 8.delsfinalen.

KSK sitt damelag får walk-over til 8. delsfinalen siden Agder ikke lenger har 1.divisjonslag på kvinnesiden. I 8.delsfinalen venter et elitelag, og den kampen skal spilles innen 29. oktober.

Trekningen av 8.delsfinalene finner sted på Ullevål Stadion mandag 16. oktober.

Cupfinale i Ekeberghallen

Kvartfinalene i NM skal spilles i november, og semifinalene skal spilles i desember. Både kvartfinaler og semifinaler skal spilles som hjemme- og bortekamper, og dersom det står 1-1 i seire etter to kamper, vil avansementet avgjøres av et golden sett til 15 poeng som spilles like etter siste kamp. Cupfinalen skal, som sist sesong, spilles i Ekeberghallen i Oslo, og datoen er lørdag 12. januar 2018.

Kan vi håpe på å se et Agderlag i Ekeberghallen?