Jetmund Berntsen, Anders Mol og Helge Oland er klare for neste trekk fra motstanderne. Foto: Ørjan Olsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Dristug presterte årsbeste

Dristug overbeviste med 3-0-seier og årsbeste over Førde, men fikk det langt tøffere mot Nyborg.

Dristugs trener Jetmund Berntsen oppsummerer turen til Vestlandet sist helg:

Etter en slitsom biltur på 600 km fredag var det deilig å komme til mine heimtrakter og foreldre i Naustdal, som skulle huse oss denne helga. Mat og senger sto klare, så alt var tilrettelagt for å få reisa ut av kroppen.

Opplegger og trener Jetmund Berntsen legger alt tilrette for spillerne. Foto: Ørjan Olsen
Opplegger og trener Jetmund Berntsen legger alt til rette for spillerne. Foto: Ørjan Olsen

Sterk borteseier

Lørdag var vi tidlig i hallen, så vi fikk ei lita økt eller ekstra lang oppvarming før kampstart.
Det er alltid motiverende å møte Førde, og vi bestemte oss for at spilleglede og innsats måtte til for å kunne prestere. Mathias var tilbake etter skaden i rankingturneringa for 14 dager siden, og med hans kvaliteter tilbake i laget, vart det årsbeste og seier 3-0. Med 25-14, 25-18 og 25-20 på under 1 time, bar det rett på lunsj.

Sportsjef i Førde VBK og sjef i familiebedrifta Naustdal Dampbakeri, Martin Berntsen (Jetmunds bror), stiller alltid opp med ferske bakervarer og kaker når vi kommer på besøk. Derfor er dette alltid høydepunktet av bortekamper, for mange av spillerne.

Fikk det tøft i Bergen

Søndag var det å reise videre til Bergen og kamp mot Nyborg. Kanskje vart det litt for mye kaker på noen lørdag, for her var det fryktelig tungt. Vi fant aldri rytmen i spillet, men klarte likevel å henge noenlunde med, mot et sterkt Nyborg lag. Det vart et knepent 3-2 tap med settsifra 25-23, 23-25, 25-18, 24-26, 15-13. Selv om vi var svært nærme seier, var vi enige om at 2-3 tap og 1 poeng i bagasjen, kanskje var mer enn vi fortjente etter ei heller svak forestilling fra vår side.

Sondre Nordås og Helge Oland etter et tapt poeng. Foto: Ørjan Olsen
Sondre Nordås og Helge Oland etter et tapt poeng. Foto: Ørjan Olsen

Sikret fire av seks mulige poeng

Alt i alt vart det fire av seks mulige poeng denne helga, bedre enn i fjor på denne turen. Alle var enige i oppsummeringa med årsbeste lørdag og greit nok på søndag. Vi unte oss ein meter med Kebab i Os (av ypperste kvalitet ifølge Helge Oland), før vi tok fatt på turen over fjellet, og heim til ei ny treningsveke.

Avanserte i norgescupen

16-delfinalene gikk av staben i Kristiansand. Damelaget vant mot KSI, Kristiansand studentenes idrettsforening, men tapte dessverre mot KSK. KSK gikk dermed videre i Norgescupen for damene.

Herrelaget til Dristug vant mot KSK sitt herrelag og gikk dermed videre i cupen.

Nå venter laget på motstandere i kvartfinalen. Trekkingen vil foregå på NVBF sitt kontor på Ullevål kommende uke.

Skrevet av Jetmund Berntsen og Malin H. Skjelstad.