Arendalitten Eirik Bruun Ingebretsen (31) jublet etter å ha satt verdensrekord med et løft på 300 kilo i Meat hook deadlift under EM i grepsstyrke i Arendal sist helg. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Verdensrekord med drømmeløft på 300 kilo

Jeg traff perfekt med formen i helgas EM i grepsstyrke på hjemmebane.

Lørdag 13. mai var det duket for europamesterskapet i grepsstyrke. Jeg sto for hele arrangementet, og valgte min gamle gymsal som lokasjon. 16 knallsterke utøvere fra seks nasjoner møtte opp til mesterskapet og ble heiet frem av drøyt 100 tilskuere. Med fantastisk innsats fra venner og familie, ble arrangementet og rammen rundt det hele en skikkelig suksess!

Det ble satt hele fire klassedelte verdensrekorder og tre verdensrekorder uten klasserestriksjoner. Det var ingen tvil om at utøverne hadde forberedt seg godt og trent knallhardt på de spesifikke øvelsene. Jeg har i etterkant fått mye skryt for planleggingen og gjennomføringen av arrangementet fra både tilskuere og utøvere. Grunnen til at alt gikk som smurt, er nok fordi jeg som utøver har vært på titalls konkurranser i inn og utland, og har sett hva som fungerer bra og hva som kunne vært bedre.

Når det gjelder resultatene mine, er jeg veldig godt fornøyd! Jeg vant min vektklasse(+105 kg) samt overall. I første øvelse som var Brutalizer, delte jeg førsteplass og ny verdensrekord med svenske Håkan Carlsson(198 cm og 140 kg). Vi løftet 93, 15 kg og stoppet der. Selv tror jeg Håkan var god for over 95 kg.

I øvelse 2, som var Vulcan gripper, endte jeg med å slå øvelsesfavoritten Paul Savage( 190 cm og 160 kg) med hårfin margin. Jeg moste sammen håndklemmen på level 21, mens Paul sine hender sa stopp ved level 20. Øvelse 3 var Blockbuster (klypeløft) Her kjørte jeg sikringsløft hele veien, og endte med 42,7 kg. Jeg brukte kun venstre hånd, ettersom jeg ville spare krefter i høyre som jeg brukte i de to første øvelsene. Jeg hadde nok to-tre kg til i tanken, men valgte smarte høyninger som gjorde at jeg delte førsteplassen i min klasse.

Thomas Larsen og Jouni Mähönen, begge i -105kg klassen, briljerte her og kjempet om verdensrekorder. Det gjør meg ingenting å komme bak disse to råtassene på overallen i denne øvelsen.

Øvelse 4 var Silver Bullet. Jeg kom på en andreplass da jeg holdt sølvkula klemt mellom håndtakene til gripperen (håndklemmen) i 28, 78 sekunder. Gående inn i siste øvelse, Meat Hook, hadde jeg en grei ledelse på den store briten. Jeg åpnet med 250 kg, og løftet 270 kg, 290 kg før jeg avsluttet med hele 300 kg!

Video deg jeg løfter 300 kilo og setter verdensrekord i Meat hook deadlift:

I utgangspunktet var det 305 kg på stanga, men vektskivene målte ikke nøyaktig den vekta som var oppgitt. Den nøyaktige vekta jeg løftet var 301,1kg (med egenvekt av kroker og låser også inkludert) og det var 12 kg over verdensrekorden. Jeg måtte gå helt i kjelleren for å finne guts og krefter til det siste løftet, noe som vises i den store lettelsen man kan se i videoen.

Les flere innlegg av Eirik Bruun Ingebretsen her

Arendalitten Janne Grandalen satte verdensrekord i Meat hook for damer under 72kg med et løft på 165,75kg. Selv om det kun var åpen klasse for damene, kunne de fortsatt veie inn og sette rekorder i vekt/aldersklassene. Thomas Larsen fra Arendal satt ikke verdensrekord denne gangen, men vant overlegent klassen sin (-105kg) og kom på andreplass i overall. De to andre lokale verdensrekordene var fra Sunniva Nordskog fra Grimstad som løftet 161,4kg og tok rekorden i -63kg klassen. Og Hanne Solfrid Svensen fra Froland som løftet 156,6kg og tok rekorden for damer over 50 år.