Arendalitten Anne Moland Johannessen (41) er medlem av Team Sofagris og sikter seg inn mot TriQuart, hennes første triatlon. Bildet til venstre er fra svømmetrening, til høyre er hun i bunad i konfirmasjon. Foto: Bixi Robertsen/Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Drømmen gikk i oppfyllelse

- Drømmen var å komme inn i bunaden etter mormor, sier Anne Moland Johannessen.

Team Sofagris er seks utrente mennesker som skal delta på sin aller første triatlon søndag 30. juli. Og på veien håper de å kunne nå flere store og små delmål.‍

– Drømmen min var å komme inn i bunaden etter min mormor, sier Anne Moland Johannessen fra Arendal, som håper barna vil bli stolte av henne når de ser henne forhåpentligvis krysse målstreken i Kristiansand.

Siden februar har 41-åringen trent jevnlig, mest løping og sykkel, men også svømming. Og med justering av kostholdet og mat(u)vanene snek målet seg stadig nærmere. Kroppen ble fastere, og det ble mer energi i hverdagen.‍

Anne Moland Johannessen sammen med Paul Erling Backstrøm og Irene Sørli. Foto: Bixi Robertsen.

– Det trengtes! Vi hadde to konfirmasjoner i huset i mai, og det var mer enn travelt med planlegging og full jobb. Men treninga måtte jeg bare få plass til.

Og slik ble det. Anne Moland Johannessen lyktes med det første målet sitt.

– Det har vært mange tunge stunder. Men jeg klarte det!

Sammen med de andre deltakerne i Team Sofagris har hun fått både kostholdsveiledning og treningstips. Men mens de andre bor i Kristiansand, bor Johannessen i Arendal.

– Det gjør at jeg har måttet trene mye på egenhånd. Men det har vært greit. Vi backer hverandre på Facebook, sier hun.

(Den forhenværende) sofagrisen gir seg ikke. Fortsatt trekker TriQuart i det fjerne. Av og til som et gyllent lys å strekke seg mot. Andre ganger som en mørk sky. Og nylig fylte hun selv år.

– Da syklet jeg til svømmehallen, svømte 500 meter og syklet hjem igjen. På morgenen! Før hadde jeg ikke tenkt på det i mine villeste fantasier. Jeg var jo alltid den som skulket gymtimene på skolen!

Les også: Sofagriser har gått ned nær 30 kilo

Endelig «korrekt» antrukket! I mai kom bunaden på plass. Akkurat i tide til første konfirmasjon. Foto: Privat